SLIEDRECHT – Slagerij Van Tilburg uit Sliedrecht vertegenwoordigt onze streek in de finale van de Grote Grillworsttest 2025. Eigenzinnige kruiden en veel liefde gaan volgens de slager het verschil maken. ‘Het is een hele eer’.
‘De slagerij is ontstaan in 1952’, vertelt John van Tilburg. Hij is de derde generatie die in het slagersvak zit. ‘Mijn opa is ermee begonnen in Bodegraven. Sinds acht jaar zitten we aan de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Mijn broer en ik zitten nu allebei in de slagerij’.
Eerder won de slager al prijzen met zijn spareribs. Eén keer eerder haalde zijn grillworst de finale, maar ermee winnen bleef uit. Wat maakt dat Van Tilburg dit keer wel de eerste prijs mee naar huis neemt? ‘De goede basis ingrediënten maken onze grillworst speciaal: goed vlees en aparte kruiden die anders is dan bij een ander en vervolgens lekker afgebakken. En uiteraard met een hoop liefde erin’, zegt John met een glimlach.
Terug naar het familiebedrijf. Het slagersvak is sinds de jaren ’50 misschien niet veel veranderd, de behoefte van de klanten des te meer. ‘Vroeger verkochten we meer lappen en draadjesvlees. Tegenwoordig moet alles makkelijk en snel klaar zijn. De producten die in de toonbank liggen worden binnen een kwartier gemaakt en we verkopen veel kant en klare maaltijden’.
De grillworst is een klassieker die ondanks dat populair blijft. De worst gaat bij Van Tilburg in porties zo’n zeshonderd keer per week over de toonbank. Of dat een voorbode is voor goud in de Grillworsttest 2025 moet nog blijken. De prijsuitreiking is op 17 maart bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik.
Dit artikel is geschreven door Jonathan Sekeris.