back to top
17.2 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsSlydregt.NU in verzet tegen komst AZC

Slydregt.NU in verzet tegen komst AZC

SLIEDRECHT – Slydregt.NU is ernstig bezorgd over de plannen voor het asielzoekerscentrum (azc) aan de Kweldamweg en de permanente noodopvang in het gemeentekantoor. Onze fractievoorzitter, Mark Jongeneel, en raadslid Boudewijn Brandwijk, hebben hun bedenkingen geuit over de haalbaarheid van de afspraken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de impact hiervan op onze gemeenschap.

Jongeneel verwijst naar de situatie in Ter Apel, waar de lokale overheid een kort geding heeft aangespannen tegen het COA wegens het niet nakomen van afspraken. “Het COA heeft wat ons betreft de schijn tegen. Wie garandeert dat we straks niet alsnog die statushouders moeten opvangen? Ik geloof niet dat zo’n afspraak als deze gaat werken, omdat de overheid op dit dossier zich in het verleden niet erg betrouwbaar heeft getoond”, aldus Jongeneel vandaag in het AD.

Aansluitend op de kritiek van Jongeneel, benadrukt raadslid Boudewijn Brandwijk dat een regionaal verdeelsysteem geen oplossing biedt. “Met een regionaal verdeel systeem verandert er NIKS! Dit is geen oplossing! Er komt geen woning extra vrij voor de Sliedrechter. En we hebben zometeen 2 AZC’s erbij (Kweldamweg + gemeentekantoor Industrieweg)”, zegt Brandwijk.

Het COA heeft, in onze ogen, de schijn tegen door situaties zoals in Ter Apel, waar afspraken niet werden nagekomen. Wij vragen ons af: wie garandeert dat de huidige plannen wel worden nageleefd? Kunnen we vertrouwen op afspraken die onze gemeenschap direct beïnvloeden?

De introductie van een regionaal verdeelsysteem lost de fundamentele problemen niet op. Het leidt niet tot extra woningen voor Sliedrechters, terwijl wij juist geconfronteerd worden met twee nieuwe azc’s. Dit is niet de oplossing waar Sliedrecht behoefte aan heeft.

Daarom roept Slydregt.NU, de inwoners van Sliedrecht, op om samen met ons vreedzaam uw stem te laten horen. We staan voor een belangrijk moment waarop uw mening telt en invloed kan hebben. Laten we samenwerken om onze zorgen en standpunten duidelijk te maken aan degenen die beslissingen nemen.

Het is tijd om op te staan en onze stem te laten horen. Wie zwijgt, stemt toe – en wij geloven dat het nu belangrijker dan ooit is om onze gemeenschappelijke stem te verheffen. Laten we onze krachten bundelen en samen strijden voor het welzijn en de toekomst van Sliedrecht. 2024 wordt het ook in dit dossier het jaar van de waarheid. Net als de politiek is ook de Sliedrechter aan zet.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
17.2 ° C
19.4 °
15 °
72 %
1.8kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
19 °
zo
22 °
ma
24 °
Advertentie
Advertentie