back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsMeer tijd nodig na vastlopen gesprekken gemeenten en ontwikkelaars Noord-Zuidverbinding

Meer tijd nodig na vastlopen gesprekken gemeenten en ontwikkelaars Noord-Zuidverbinding

SLIEDRECHT – Projectontwikkelaars en de gemeente Sliedrecht zijn er afgelopen vrijdag niet uitgekomen tijdens een overleg. Het is niet gelukt om tot een definitief besluit te komen omdat er volgens de gemeente meer tijd nodig is om plannen uit te werken. De deadline voor het uitwerken van de plannen en de besluitvorming lag op maandag 1 juli.

De gemeente Sliedrecht en de betrokken ontwikkelaars zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met de toekomst van het project Sliedrecht Noord. Daaronder valt ook de ontsluiting van het gebied door middels een Noord-Zuidverbinding.

Graag was men al met de bouw van dit infrastructuurproject begonnen, maar het opstellen van de benodigde plannen duurde langer dan gepland. Maandag verstreek de deadline om de benodigde plannen aan te leveren.

Langer door
De gemeente Sliedrecht laat via een persbericht weten zich bewust te zijn van het missen van de deadline: “De complexe opgave in Noord en de kwaliteit die we hier willen neerzetten voor de toekomst van Sliedrecht maken dat kwaliteit voor een deadline gaat.” Het missen van de deadline betekent momenteel vooral vertraging, de insteek blijft het opzetten van een goede Noord-Zuidverbinding in Sliedrecht.

De projectontwikkelaars en de gemeente hebben de intentie uitgesproken om de samenwerking te verlengen tot “het stedenbouwkundige masterplan, de samenwerkingsconstructie en de businesscase” zijn afgerond.

Helma Born, regiodirecteur bij BPD, spreekt namens de ontwikkelaars van Sliedrecht-Noord: “Onze doelstelling is om een goed en financieel haalbaar stedenbouwkundig masterplan aan de gemeenteraad te presenteren. De komende tijd gebruiken we om dat plan te voltooien, in het vertrouwen dat we samen iets moois kunnen maken voor Sliedrecht.”

Meer geld nodig
In april van dit jaar nam de gemeenteraad het besluit om een voorschot beschikbaar te stellen voor de Noord-Zuidverbinding. Omdat er nu nog geen afgerond plan ligt, is er vanuit de ontwikkelaars nog geen toezegging op dit beschikbare geld voor de noord-zuidverbinding. Wel hebben zij aangegeven garant te staan voor 50% van de onderzoekskosten voor de verbinding voor de resterende maanden van 2024.

Het Sliedrechtse college komt binnenkort met een aangepast voorstel, omdat de toezegging anders is dan wat op 23 april in de gemeenteraad werd besloten.

Dit artikel is geschreven door Trevyn van Houwelingen voor Streekomroep56.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie