Sliedrecht
vrijdag, mei 3, 2024
HomeSportJongste zwemmers DWF stijgen boven zichzelf uit

Jongste zwemmers DWF stijgen boven zichzelf uit

DORDRECHT – Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom het laatste deel (deel zes) van het Minioren Circuit. Tijdens deze wedstrijd konden de minioren zich plaatsen voor de Provinciale Minioren finales.

Of de jonge zwemmers zich plaatsten voor de finales is nog niet bekend. De negentien jonge zwemmers hebben in totaal 31 persoonlijke records (PR) en dertien ereplaatsen behaald.

Voor, nieuweling, Elizma de Jong was dit haar eerste wedstrijd. Als eerst zwom ze de 25m schoolslag in een mooie tijd van 32.74. Vervolgens de 25m rugcrawl in een snelle tijd van 30.47. Als laatste de 25m vrije slag in een mooie tijd van 28.33. Ze kan trots terugkijken op de wedstrijd.

Voor Milan van Renswoude was het ook een goede wedstrijd. Op de 100 meter vlinderslag verbeterde hij zijn ouder tijd met zes seconden en finishte als eerste. Sem van Hattem finishte net achter hem als tweede en verbeterde zijn tijd met achttien seconden.

Op de 100m rugcrawl zwom Milan een PR van vijf seconden en behaalde de derde plaats. Dit was nog niet genoeg, want ook op de 200m vrije slag zwom hij zijn derde PR van vijftien seconden en behaalde de eerste plaats.

Nala van Renswoude finishte twee keer als eerste. Op zowel de 25m schoolslag als de 25m rugcrawl en verbeterde allebei haar tijden met een mooie PR.

Matthijs Biesheuvel, Django Daems, Sifra Schelling, Sarah Mijnser en Emily Versteeg lieten zien goed in vorm te zijn deze wedstrijd. Deze zwemmers zwommen allemaal drie PR’s.

Naast bovengenoemd prestaties waren er ereplaatsen voor Matthijs Biesheuvel (2x 2e, 3e), Sifra Schelling (2e), Lizzy Vlot (2e, 3e) en Guus van Wingerden (3e).

Er zijn PR’s gezwommen door Sem van Hattem (2x), Silke Lagendijk (2x), Wesley Nederlof (1x), Jesse de Nijs (2x), Aram Petrosyan (1x), Lorraine Versteeg (1x), Lizzy Vlot (1x) en Guus van Wingerden (2x).

De zwemmers die zich plaatsen voor de Provinciale Minioren finales mogen zich komende maand gaan voorbereiden. Deze worden op 8 juni (Leiden) en 9 juni (Alphen a/d Rijn) gezwommen. Voor enkele geplaatste junioren en senioren van DWF staan op 25/26 mei en 1/2 juni de Provinciale Kampioenschappen lange baan op de kalender.