Sliedrecht
zaterdag, mei 4, 2024
HomeSportAanvallend onmachtig Merwede/Multiplaat verliest in Bleiswijk

Aanvallend onmachtig Merwede/Multiplaat verliest in Bleiswijk

REGIO – Merwede Multiplaat moest het afgelopen weekend in Bleiswijk tegen concurrent Weidevogels aantreden. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren en dus was winst belangrijk. De verliezer zou op de vierde en laatste plaats komen te staan.

De thuisploeg begon sterk en na vijf minuten stond het al 2-0. Aanvallend liep het totaal niet bij de Sliedrechters en kwam de ploeg niet goed onder de druk van Weidevogels uit. Veel duels werden verloren en de Bleiswijkers waren gretiger.

Tel daarbij op dat de voldoende vrije kansen allemaal gemist werden en je bent dus aanvallend onmachtig. Na dertien minuten kwam de eerste goal pas middels een strafworp. Omdat de rood witten vooral met 1 vak erg goed verdedigden liep de thuisploeg niet heel ver uit.

Halverwege de eerste helft stond het pas 5-1. In het tweede deel werd er nog minder gescoord. Merwede Multiplaat mistte nog twee strafworpen en zo werd de rust behaald met een schrale 6-2 stand, na een erg matige eerste helft.

Met wat omzettingen probeerde de staf nog wel in de wedstrijd terug te komen. Het liep aanvallend iets beter en na tien minuten stond het 10-7. Echter kon de jonge ploeg niet doordrukken en mede door een scherp schietende heer bij de thuisploeg, trok Weidevogels de wedstrijd definitief naar zich toe, uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 14-8.

Een zeer teleurstellende wedstrijd waar de Sliedrechters, op tien minuten na, ondermaats speelden, niets brachten en dus verdiend hebben verloren.

Op 11 mei wordt de competitie in de uitwedstrijd tegen de buurman Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam vervolgd. Deze wedstrijd zal echt gewonnen moeten worden om nog een goede kans te maken om zich ook nu in de overgangsklasse te handhaven. De wedstrijd zal starten om 15:30 op Sportcomplex Sluisweg.