13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeAgenda13 Mei - Bijeenkomst genootschap Nederland-Israel

13 Mei – Bijeenkomst genootschap Nederland-Israel

REGIO – Hans van Rossum is naast voorzitter ook kunsthistoricus en in 2008 in Leiden afgestudeerd met de thesis: ‘Romeinse Glasvormen en hun Nachleben: creatie, imitatie en falsificatie’.

De meest indrukwekkende bekwame glasmeester uit de eerste eeuw A.D. was Ennion. Deze leefde tijdens de regering van keizer Augustus en werkte waarschijnlijk in Sidon, huidig Libanon.

Hij kon als geen ander schitterende kannen en kommen blazen en had dan ook mogelijk de hogepriester van de Tempel als klant want ook in zijn woning werden door hem vervaardigde kannen gevonden. Over deze Ennion een korte presentatie, gevolgd door:

Een concert van het duo Mu-Chique
Duo Mu-Chique, bestaande uit violist Nathan Hol en accordeonist Martin Boskamp, treedt in het kader van Yom Ha’atzmaut voor onze leden op. Zij brengen de meeslepende Klezmer muziek op de hun bekende wijze waarbij stilzitten lastig wordt.

Diverse bekende Israëlische liederen zullen deze avond ten gehore worden gebracht. Dat alles onderbroken door een pauze waarin wij traditioneel het glas heffen op de Staat Israël. Natuurlijk horen daar ook weer de lekkere hapjes bij.

Daarna klinkt weer de vrolijke viool en accordeonmuziek. Kortom, het belooft een mooie avond te worden. Eerder trad dit duo op in de synagoge van de Liberale Gemeente in Den Haag.

De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Wijnstok, Dubbelsteynlaan-West 70 in Dordrecht. Er is ruime parkeergelegenheid op het plein ervoor. Aanvang 20:00 uur. Voor inlichtingen: 078- 614 85 10 of kijk op: https://www.gni-drechtsteden.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie