14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVGroepsvaccinaties DTP-BMR, HPV en MenACWY voor kinderen in Zuid-Holland Zuid

Groepsvaccinaties DTP-BMR, HPV en MenACWY voor kinderen in Zuid-Holland Zuid

REGIO – Van 6 februari t/m 30 maart 2023 vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP- BMR, HPV en MenACWY in de regio Zuid-Holland Zuid*. Ook krijgen kinderen die eerder een vaccinatie hebben gemist de mogelijkheid om hun vaccinatie in te halen.

Kinderen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen binnenkort een uitnodiging van het RIVM via de post:
Kinderen geboren in 2014 DTP en BMR
Kinderen geboren in 2005/ 2007/ 2010/2011/2013 HPV*
Jongeren geboren in 2009 MenACWY (meningokokken)

*Meisjes die geboren zijn in 2005 en 2007 zijn al eens eerder uitgenodigd. Zij ontvangen een nieuwe uitnodiging als zij de vaccinatie toen niet hebben gehaald.

Het inhalen van een vaccinatie is mogelijk
Doordat er wordt gevaccineerd op datum en tijd hebben sommige kinderen hun vaccinatie bij eerdere groepsvaccinaties niet kunnen halen. Zij krijgen opnieuw een uitnodiging van het RIVM om de vaccinatie in te halen. Met toestemming van de ouder en/of jongere worden vaccinaties gedeeld met het RIVM. Met deze gegevens kan het RIVM je op het juiste moment uitnodigen voor vaccinaties. Ook kun je op een later moment altijd een vaccinatiebewijs opvragen. Deze toestemming is eenvoudig vooraf te regelen via het ouderportaal van Jong JGZ: www.jongjgz.nl/ouderportaal.

Meer weten?
Groepsvaccinaties Jong JGZ, zie www.jongjgz.nl/vaccinaties.
Rijksvaccinatieprogramma, zie www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

* Tot Zuid-Holland Zuid horen de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie