5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVEerste lokale strenge vorst van deze winter in Nederland

Eerste lokale strenge vorst van deze winter in Nederland

METEO ALBLASSERDAM – We bevinden ons momenteel midden in een week vol met winterse vrieskou en verder soms ook met licht winterse weersomstandigheden. Woensdag was een koude en rustige, maar ook fraaie winterdag met volop zonneschijn. Lokaal kwam het wederom tot een ijsdag. De start was behoorlijk koud met op veel plaatsen matige vorst. Sterker nog: vandaag is voor het eerst dit winterseizoen lokaal strenge vorst gemeten in Nederland.

Eerste strenge vorst van deze winter

Er mag van strenge vorst worden gesproken, wanneer de minimumtemperatuur op de standaard waarneemhoogte (1,5 meter boven de grond) lager komt dan -10,0 graden. Bij temperaturen tussen de -10,1 graden en -15,0 graden is sprake van strenge vorst. Komt de temperatuur lager dan -15,0 graden, dan is sprake van zeer strenge vorst.

Op veel plaatsen was de start van de woensdag dus behoorlijk koud en kon op de thermometers matige vorst worden afgelezen met temperaturen tussen de -5 en -10 graden. De laagste temperaturen waren weggelegd voor het oosten en noordoosten van het land. Op de KNMI-weerstations in Eelde en Twente kwam het zelfs tot strenge vorst. In Twente is een minimumtemperatuur bereikt van -10,5 graden. In Eelde was het nog iets kouder: -10,6 graden. Aan de grond (10 cm hoogte) zijn nog lagere temperaturen gemeten en vroor het op uitgebreide schaal streng.

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner Meteo Alblasserdam

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie