back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeVervallen-TVNieuwe dienstregeling NS: vooral minder sprinters van en naar Dordt

Nieuwe dienstregeling NS: vooral minder sprinters van en naar Dordt

REGIO – De nieuwe dienstregeling van de NS is deze week ingegaan. Vooral reizigers die met de sprinter van en naar Dordrecht reizen, merken daar iets van. Zowel in de richting van Rotterdam als naar Breda rijden er minder treinen.

De belangrijkste wijziging: de tienminutensprinter, die sinds december vorig jaar van en naar Rotterdam rijdt, is verdwenen. In plaats daarvan rijden er nu, sinds 5 december dit jaar, vier sprinters per uur op dat traject.

Goed opletten voor avondreizigers
Wie in de avond tussen Dordrecht en Brabantse stations als Breda-Prinsenbeek, Oudenbosch, Zevenbergen en Gilze-Rijen reist, moet ook even opletten. Vanaf 20:00 uur ‘s avonds rijdt er één sprinter per uur op het traject Dordrecht-Roosendaal en Dordrecht-Arnhem Centraal. Richting Roosendaal was dit al langer het geval. In het weekend rijden deze sprinters ook overdag niet meer twee, maar één keer per uur.

De NS zegt met de nieuwe dienstregeling landelijk meer dan dertig procent van de treinen te verlengen. “Met deze aanpassingen bieden we meer zitplaatsen, maar kan het op een aantal trajecten nog steeds druk zijn”, zo valt te lezen op de NS-website. Door personeelstekort rijden er op een aantal rustige trajecten minder en kortere treinen.

Vakantiedienstregeling
Tussen 27 december en 6 januari rijdt de NS een vakantiedienstregeling omdat er in die periode minder mensen met de trein reizen. “Dat betekent dat we doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling rijden als in het weekend.” De vervoersmaatschappij belooft dat er op elk traject op werkdagen overdag minimaal twee treinen per uur rijden.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie