back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeNieuwsWecycle - Ook kleine apparaten leveren wat op

Wecycle – Ook kleine apparaten leveren wat op

SLIEDRECHT – Miljoenen kleine apparaten liggen te verstoffen, verdwijnen bij het afval of worden niet eens herkend als elektrisch afval. Met de deelname van basisschool Anne de Vriesschool locaties Menuet en Deltalaan onlangs aan de Wecycle inzamelactie voor kleine apparaten hebben de scholen bijgedragen aan meer recycling voor grondstoffen en bewustwording.

In ruil voor alle kleine apparaten kregen ze een Wecycle Certificaat met beloning en ontving Stichting Jarige Job een donatie. Zo krijgen ingeleverde apparaten nog meer waarde.

Stichting OPEN organiseert de Wecycle scholencampagne, waarbij tevens circa 90.000 gratis leskranten worden verspreid. De stichting is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Steven van Eijck, voorzitter van Stichting OPEN, benadrukt: ‘De rol van scholen is cruciaal. Zij leren kinderen al op jonge leeftijd elektrisch afval te identificeren en op een verantwoorde manier te verwerken, of dat nu door recycling is of door het een nieuw leven te geven. Hun voorbeeld inspireert en trekt ook hun ouders en familie mee om zorgvuldiger met onze planeet om te gaan’.

Onvergetelijke verjaardag door scholenactie
Door aan de Wecycle-inzamelingsactie een donatie te koppelen aan Stichting Jarige Job kunnen meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een feestelijke verjaardag meemaken. Met hun inzamelactie helpen de jonge scholieren dus niet alleen het milieu, maar ook andere kinderen.

Wecyclen op school helpt het milieu, levert grondstoffen op en bezorgt kinderen die het thuis minder breed hebben een fijne verjaardag!.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie