back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsDe Cirkel sponsort Stichting Vrienden

De Cirkel sponsort Stichting Vrienden

H’VELD-G’DAM – Opnieuw heeft Kringloop De Cirkel een royaal bedrag geschonken voor een goed doel. Dit keer was de gelukkige, de Stichting Vrienden Tiendwaert en Judith Leysterhof. Het bestuur van deze stichting heeft hiervoor drie robot hondjes en vier robotpoezen aangekocht voor de beide instellingen waar-aan ze verbonden zijn.

De een aantal jaren eerder gerealiseerde robotdieren bleken veel goede effecten te hebben op het welbevinden van de bewoners. Bewoners die veelal met ernstige beperkingen moeten leven. Dit soort op levensecht lijkende dieren zorgen voor het wegnemen van een stuk eenzaamheid. De bewo-ners krijgen het gevoel dat ze een echte hond of poes hebben. Vooral ook omdat de robots reageren als ze worden geaaid of toegesproken.

De eertijds aangekochte exemplaren begonnen de laatste tijd steeds meer tekenen van slijtage te vertonen, kregen mankementen en waren hoognodig aan vervanging toe. Dankzij De Cirkel is een aantal van de bewoners nu weer in bezit van een ‘eigen huisdier’.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie