back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsVoortgang plannen voor Sliedrecht-Noord

Voortgang plannen voor Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT – De gemeenteraad is op maandag 29 januari bijgepraat over de voortgang van de plannen voor Sliedrecht-Noord. Samen met direct-omwonenden ontstond er een levendige discussie over het aantal woningen en de kwaliteit hiervan. Ook werd er gesproken over de omvang van het plan, de verwerving van de gronden en de projectorganisatie die hierbij hoort.

Stedenbouwkundig masterplan
De gemeente werkt samen met zes ontwikkelende partijen aan een zogenaamd ‘stedenbouwkundig masterplan’. Zo’n plan bepaalt de toekomstvisie en strategie voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van een projectgebied. Omdat in dit plan alle aspecten bij elkaar komen, was er veel belangstelling bij de raadsleden en van direct-omwonenden.

Stedenbouwkundige Rob van der Velden van Atelier Dutch benadrukte hoe belangrijk het is dat de nieuwe wijk verbonden is met het huidige Sliedrecht. Hij gebruikte hiervoor de vergelijking ‘zoals een schip is vastgesjord aan de kade’. Het aanleggen van een wijk biedt ook kansen om het landschap van de polder deels te herstellen en meer biologische diversiteit te bereiken, zo stelde hij.

Wethouder Spek zegde de raad toe om medio dit jaar als het Programmaplan Ruimtelijke Vernieuwing behandeld wordt, opnieuw de raad te informeren over het Masterplan. Het concept is naar verwachting tegen de zomer klaar.

Meer informatie
Kon u niet aanwezig zijn? Bekijk de presentatie terug op www.sliedrechtbouwt.nl/nieuws.

Meer weten over de plannen voor Sliedrecht-Noord? Ga dan naar de website www.sliedrechtbouwt.nl. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar sliedrechtbouwt@sliedrecht.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie