14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVWasko’s eerste Beweeg Kinderdagopvang in Sporthal De Basis

Wasko’s eerste Beweeg Kinderdagopvang in Sporthal De Basis

SLIEDRECHT – Samen met Cees Paas, wethouder van Sociaal Domein, Financiën, Onderwijs en Cultuur, opende Rogier Vegter, directeur-bestuurder van Wasko Kinderopvang de eerste beweeg kinderdagopvang (KDV) van Wasko. Met deze primeur laat de maatschappelijke kinderopvangorganisatie zien wat zij belangrijk vinden: een leuke, gezonde en toekomstgerichte kinderopvangorganisatie zijn.

Officiële opening
In nauwe samenwerking met sporthal De Basis is Wasko Kinderopvang sinds begin oktober gestart met Beweeg KDV De Basis. En vandaag was het zover: de officiële en vooral feestelijke opening. Naast directeur-bestuurder Rogier Vegter, wethouder Cees Paas en de aanwezige bestuurders van Sporthal de Basis, stonden vooral de kinderen centraal tijdens de opening. Immers zijn zij de eerste kinderen in Sliedrecht die van deze bijzondere opvang van Wasko gebruik maken. “Wanneer ouders kiezen voor onze Beweeg KDV, kiezen ze bewust voor een plek waar hun baby, dreumes of peuter alle ruimte krijgt om op onderzoek te gaan en dus te bewegen”, aldus Rogier Vegter. “We zijn erg trots op deze nieuwe locatie en hopen dat we hier samen met de kinderen en hun ouders mooie herinneringen kunnen gaan maken.”

Bewegen staat centraal
Bij Beweeg KDV De Basis worden de allerkleinsten onder begeleiding gestimuleerd om o.a. met behulp van grote vormen en materialen te kruipen en te klimmen. De ruimte is groot opgezet en biedt de kinderen op een veilige wijze geen beperkingen. Dit is belangrijk voor een goede, motorische ontwikkeling. Wethouder Cees Paas is blij met de komst van deze vorm van dagopvang. De Beweeg KDV sluit aan bij wat de gemeente Sliedrecht voor ogen heeft, namelijk dat de jeugd van jongs af aan in beweging is. Daarnaast draagt volgens de gemeente deze vorm van opvang bij aan de veerkracht van kinderen. Immers leren ze via sport en spel niet alleen zich fysiek te ontwikkelen, ook ontwikkelen ze zich in groepsverband, leren ze omgaan met successen én met teleurstellingen.

Sporthal De Basis
Samenwerking met Sporthal De Basis is niet nieuw voor Wasko. BSO De Basis vangt namelijk al een aantal jaar basisschoolkinderen bij deze locatie op. Uitbreiding met een KDV vormt dus een logische stap om een compleet sportief opvangaanbod te hebben. Bianca Tolenaars, locatiemanager BSO en Beweeg KDV De Basis, zegt hierover: “Hoe mooi zou het zijn als kinderen uit Sliedrecht en omgeving hun jeugd hier bij De Basis kunnen doorbrengen. Bedenk vooral hoe goed dat is voor hun ontwikkeling. We hopen met sport- en beweegopvang kinderen een mooi en gezond fundament te geven.” Op dit moment is de ruimte gehuisvest in een tijdelijke portacabin, maar de planning van de sporthal en Wasko is dat er binnen een paar jaar een permanent gebouw aan de sporthal komt, waar kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar worden opgevangen.

De toekomst
Met het predikaat ‘Gezonde Kinderopvang’ laat Wasko zien dat het een gezonde en duurzame toekomst nastreeft en met de Beweeg KDV zet de maatschappelijke kinderopvangorganisatie net dat stapje extra. Wasko gelooft enorm in dit concept en hoopt in de toekomst op nog meer plekken een Beweeg KDV te kunnen starten.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie