21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuwsVintage modeshow succes

Vintage modeshow succes

REGIO – Op maandag 30 oktober vond de 31e vintageverkoop en modeshow van Soroptimistclub Merwekring plaats. Dit was een groot succes, die het fantastische bedrag van €13.600 heeft opgebracht.

Dit jaar vond deze vintageverkoop en modeshow plaats in Hotel ‘Van der Valk’ in Gorinchem. In file reden zo’n 400 bezoekers naar deze plek en waren daar vol lof over de nieuwe locatie, de organisatie en het aanbod aan kleding. Voor vele bezoekers was het een avond uit in een bijzondere entourage.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen. De club zet zich in voor positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. De leden van Soroptimistclub Merwekring komen uit o.a. uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Soroptimist International heeft 75.000 leden en 3.000 clubs in 122 landen. Voor meer informatie: www.soroptimist.nl.

De meesten van hen waren ruim van te voren aanwezig om direct om 19:00 uur naar koopjes te kunnen zoeken. Er werd volop gezocht, gepast en gekocht. Om 20:00 uur begon een energieke en verrassende modeshow, waarbij mannequins de vintage merkkleding showden. Veel bezoekers gingen naar huis met mooie prijzen, die voor een verloting door lokale ondernemers en de leden van Merwekring beschikbaar waren gesteld.

De opbrengst van deze avond wordt verdeeld onder de drie door de soropimisten gekozen goede doelen. Regionaal doel is de Stichting Sity Academy. Zij besteden het geld aan opleidingen en cursussen voor vrouwen en jongeren. De internationale doelen zijn Edumais en Stichting Nieuwe Generatie Brazil. Deze beide organisaties richten zich op ontwikke-lingsmogelijkheden voor kansarme kinderen en jongeren in Brazilië.

Daarnaast heeft Dress for Succes kledingsets uit kunnen zoeken voor hun cliënten. En aan ‘Samen 1’ is op hun verzoek vooral warme kleding gedoneerd. Wat daarna overbleef ging naar de kringloop in Gorinchem. Daar wordt de opbrengst exact bepaald. Vorig jaar kon hierdoor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt worden aangenomen. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Zo dragen de leden van soroptimistclub Merwekring een een steentje bij aan de arbeidsmarkt.

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie