23.2 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVStreekvervoer gaat vijf dagen plat

Streekvervoer gaat vijf dagen plat

REGIO – De onderhandelingen over een nieuwe cao hebben niets opgeleverd. En daarom leggen buschauffeurs en treinmachinisten van het streekvervoer vanaf maandag 6 februari het werk voor vijf dagen neer. Dat maakt CNV bekend.

De vakbond stuurde vorige week een ultimatum aan de Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer dat op maandag 30 januari om 12.00 uur verliep. Ook vakbond FNV sluit zich aan bij de staking. In het ultimatum vroeg CNV om een loonsverhoging die tenminste de inflatie compenseert, een goede ouderenregeling en een aanpak van de hoge werkdruk.

“De chauffeurs kunnen nu niks anders meer, dan staken om van zich te laten horen. Dat doen ze liever niet, ze willen liever hun passagiers vervoeren. Dat ze het toch doen, zegt hoe ernstig de situatie is”, vertelt Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer. “Door de hoge inflatie komen de chauffeurs volgens de vakbond amper rond. Daarbij is door personeelstekort de werkdruk torenhoog, waardoor een op de vijf chauffeurs ziek is en dat zorgt voor nog meer werkdruk”, legt hij uit.

Het is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt in de sector. Twee weken geleden werd het werk ook al een paar dagen neergelegd. Toen deden alleen leden van de FNV mee, maar viel al 40 procent van het streekvervoer uit. De werkgevers dreigden naar aanleiding van het ultimatum dat het huidige cao-voorstel komt te vervallen als de vakbonden gaan staken, meldt de NOS. Dat betekent dat beide partijen opnieuw moeten gaan onderhandelen.

De vakbonden hebben nog tot dinsdag 17.00 uur de tijd om met het huidige werkgeversvoorstel akkoord te gaan.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
23.2 ° C
24.6 °
21.7 °
64 %
2.7kmh
100 %
di
23 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
Advertentie
Advertentie