back to top
19.2 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVSmart Delta Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem eerste stap naar lokale energie-uitwisseling

Smart Delta Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem eerste stap naar lokale energie-uitwisseling

Gemeenten en bedrijven in Smart Delta Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem zetten eerste stap naar lokale energie-uitwisseling

DRECHTSTEDEN – Wat als jouw bedrijf te veel energie opwekt en deze niet kwijt kan aan het centrale net? Kun je deze dan delen met de buren? En hoe regel je dat goed? Over dat soort vragen dachten 45 ondernemers en beleidsmakers samen na tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Lokaal energie uitwisselen – nu en in de toekomst’ op donderdag 23 februari in Alblasserdam.

Initiatiefnemers van de bijeenkomst waren Smart Delta Drechtsteden en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, samen met Platform Duurzame Bedrijven.

Aan de hand van interactieve workshops, praktijkvoorbeelden van Oceanco en Werkgevers Drechtsteden en lezingen konden de deelnemers ideeën opdoen en delen. Het doel van de middag was de mogelijkheden, kansen en behoeften met ondernemers en gemeenten te verkennen.

Ondersteuning bedrijven
De initiatiefnemers gaan de komende tijd met de opgehaalde ideeën van de bijeenkomst aan de slag om te kijken hoe zij kunnen faciliteren en ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van de plannen.

Verbindingen leggen
Eén van de aanwezige ondernemers was Arie Verhoeven van VMB Automation. Hij kijkt terug op een goede bijeenkomst. “We moeten dit echt samen doen: die verbindingen leggen. Daar hielp deze nuttige bijeenkomst bij: je spreekt elkaar en ik heb weer nieuwe ideeën opgedaan.”

Over Platform Duurzame Bedrijven
De netwerkbijeenkomst vond plaats bij koploper Fegon Waterbehandeling in Alblasserdam. Dit bedrijf is één van de deelnemers van Platform Duurzame Bedrijven: een platform met duurzame ervaringsverhalen van koploperbedrijven.

foto’s: Platform Duurzame Bedrijven

foto: aangeleverd

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
19.2 ° C
20.6 °
17.8 °
81 %
0.9kmh
9 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
19 °
Advertentie
Advertentie