5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVLandvast naar een ‘Open winterperiode’

Landvast naar een ‘Open winterperiode’

ALBLASSERDAM – Ton Kroeze keert terug in Landvast. Op het witte doek wel te verstaan. Bijna 50 jaar is hij werkzaam geweest in de bioscoop, eerst in de toenmalige Wipmolen en later in Landvast. Vanaf zijn 17e kwam hij binnen en toen hij eenmaal in de filmcabine was geweest was hij verkocht. Iedere bezoeker die ooit bij de Wipmolen of Landvast binnen is geweest moet hem gezien hebben.

Begin 2021 midden in de corona lockdown ging hij met pensioen om toch vanaf begin december weer terug te keren. Niet in de filmcabine of achter de bar maar vanaf het witte doek zal Ton de mensen welkom heten bij de Film van de Week.

Film van de Week
Vanaf maandag 5 december vertoont Landvast namelijk elke week een film uit het niet commerciële circuit, dit is in genre zeer variërend, maar altijd de moeite waard. Films met een laagje meer. Een film met een goed verhaal, meer diepgang en niet bang om soms een gevoelig thema aan te snijden. Films waarbij u wordt verwonderd of die emoties bij u oproepen. Maar ook heerlijk grappige films of juist ontluisterend spannend. En voor elke film wordt u dus welkom geheten door Ton Kroeze, waarbij hij in het kort een mooi feitje of anekdote gaat vertellen over de film.

Elke maandagmiddag om 15.00 uur, maandagavond om 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.00 uur en dinsdagavond om 21.00 uur is er een speciaal ruimte gereserveerd voor de film van de Week. De films zijn zonder pauze, tenzij het een extra lange voorstelling is. Als de verwachtingen hoog zijn wordt de film ook op andere dagen geprogrammeerd. De programmering wordt ook maandelijks bekend gemaakt, dus men weet ruim van tevoren welke mooie film er vertoond wordt.

Sociaal
De film is voor een ieder toegankelijk en ook mogen de bezoekers mee beslissen welke films er vertoond gaan worden. De bezoekers die aangemeld zijn op de Film van de Week nieuwsbrief krijgen bij het bekend maken van de programmering drie film suggesties voorgelegd en zij mogen vervolgens stemmen. De film met de meeste stemmen sluit de maand af.

Winterperiode
Landvast bereidt zich op dit moment verder voor op de kerst- en winterperiode. Na 2 jaar verplicht gesloten te zijn geweest in één van de drukste periodes van het jaar ziet het er nu allemaal een stuk rooskleuriger uit. Traditioneel gezien is de kerstperiode een ultiem bioscoopuitje.

Met onder andere het langverwachte tweede deel van Avatar kijken de medewerkers van Landvast uit naar de aankomende weken. Met maar liefst dagelijks 8 verschillende films wil Landvast voor ieder gezelschap een gezellig en betaalbaar uitje mogelijk maken. Er wordt al hard gewerkt om de kerstprogrammering rond te krijgen en deze zo spoedig mogelijk bekend te maken.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie