5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeNieuwsKoninklijke Onderscheiding voor Henk van Tilburg

Koninklijke Onderscheiding voor Henk van Tilburg

H’VELD-G’DAM – De heer Henk van Tilburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft, van 2011 tot heden, zich als raadslid gedurende 12 jaar op professionele wijze ingezet voor de gemeente. Decorandus kan worden omschreven als iemand bij wie de politiek in zijn bloed zit.

In 2011 stapte hij in het raadswerk toen partijgenoot de heer De Vree tot de Provinciale Staten toe trad. In de jaren die volgden zette de heer Van Tilborg zich zeer enthousiast in voor onze gemeenteraad. Zijn expertise lag op het terrein van financiën. Dit leverde hem o.a. een plaats op namens zijn partij in de Auditcommissie.

Ook was hij betrokken bij de herinvoering van de rekenkamer in onze gemeente. Nadat de invoering een feit was nam hij zitting in de rekenkamercommissie voor de klankbordgesprekken met de directeur rekenkamer.

Voor de griffie vervulde hij jarenlang een belangrijk rol in de werkgeverscommissie. Bij de coalitievorming in 2014 heeft hij zich ingezet om de T@B aan boord te krijgen in de coalitie. Van 2014 tot 2016 was hij ook fractievoorzitter van de lokale partij.

De heer Van Tilborg wist met zijn lokale kennis, enthousiasme en benaderbaarheid veel mensen te bereiken en te enthousiasmeren. De heer Van Tilborg heeft tijdens de Ontmoeting van 26 oktober j.l. afscheid genomen als raadslid.

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie