14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeNieuwsHilly van Hoorne Koninklijk onderscheiden

Hilly van Hoorne Koninklijk onderscheiden

SLIEDRECHT – Namens Koning Willem-Alexander heeft burgemeester Jan de Vries Hilly van Hoorne-IJzerman (1956) als dank voor haar grote verdiensten op het terrein van gehandicaptenwelzijn een koninklijke onderscheiding opgespeld tijdens haar afscheidsreceptie. Met deze onderscheiding is zij Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

‘De Merwebolder is jouw tweede thuis. Want naast jouw werk in de dagbesteding pakte jij meer dan 30 jaar iedere dinsdagavond jouw boek en ging je voorlezen op een vaste woongroep. Wat genieten de bewoners van deze vaste momenten en jouw vertelkunsten.’ aldus Jan de Vries.

Hij vervolgt: ‘Hilly, jij hebt dan ook een grote liefde voor mensen met een beperking. Je bent als een broer of zus, of moeder voor ze. Door jou worden ze gezien en met jouw hulp doen mensen met een beperking zoveel mogelijk volwaardig mee. Dat is ook jouw missie. In Sliedrecht doet iedereen mee. Ongeacht je geslacht, geaardheid, geloof of beperking. Jij bent daarin een voorbeeld voor ons als Sliedrechters. Daar ben ik als burgemeester trots op’.

Naast haar baan bij ASVZ was Hilly op verschillende fronten actief. Zij is een bekend gezicht in Sliedrecht als collectant voor het Epilepsiefonds en HandicapNL. Hilly was tussen 2001 en 2010 ouderling en pastoraalmedewerker van de Gereformeerde kerk. Naast dit belangrijke werk was zij vanaf 2008 mede organisator voor de aangepaste kerkdiensten in Sliedrecht. Vanuit de kerk bezocht zij ook enkele adressen via de commissie Diakass.

In 2007 ontving zij voor haar vrijwilligerswerk de gemeentepenning van de gemeente Sliedrecht.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie