23.2 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuwsSociale dienst start uitbetaling energietoeslag

Sociale dienst start uitbetaling energietoeslag

REGIO – Komende begint de Sociale Dienst Drechtsteden op verzoek van de gemeente Dordrecht met het uitkeren van de energietoeslag van 2023. Na het bedrag van 400 euro dat voor de zomer is uitgekeerd, gaat het nu om een bedrag van 410 euro.

In 2024 maken we nog een keer een bedrag over van naar verwachting 410 euro. De energietoeslag is geld van het rijk om mensen met een laag inkomen te helpen de energierekening te betalen.

Inwoners van wie wij weten dat zij een laag inkomen hebben, ontvangen als eerste het geld op hun bankrekening. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering. Wie vorig jaar de energietoeslag kreeg en nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt de energietoeslag ook automatisch. Alle inwoners die de energietoeslag automatisch ontvangen, krijgen hierover een brief van de Sociale Dienst Drechtsteden.

De hulp is bedoeld voor mensen met een inkomen onder 120% van het wettelijk sociaal minimum en met weinig eigen vermogen. Inwoners van wie het inkomen de afgelopen tijd achteruit is gegaan, hebben mogelijk ook recht op de energietoeslag. Wie aan de voorwaarden voldoet en nog geen energietoeslag ontvangt, kan vanaf december een aanvraag indienen. Via onze communicatiekanalen laten wij weten wanneer en hoe dit kan.

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, gingen de prijzen van gas en elektriciteit sterk omhoog. Hierdoor raakten sommige mensen financieel in de knel. Het kabinet schoot te hulp met extra geld: de energietoeslag. Vorig jaar besloot het kabinet om in 2023 door te gaan met de energietoeslag. Begin oktober keurde de Eerste Kamer de wet die hiervoor nodig is goed.

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
23.2 ° C
24.6 °
21.7 °
64 %
2.7kmh
100 %
di
23 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
Advertentie
Advertentie