6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsKapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

REGIO – Reparatiewerk aan kapotte slagbomen zorgde woensdag voor een lange file op de N3. Op het hoogtepunt stond verkeer richting Papendrecht ruim drie kwartier vast.

Ter hoogte van de Dordtse wijk Sterrenburg was het al aanschuiven geblazen. Volgens Rijkswaterstaat waren kapotte slagbomen van de Papendrechtse brug dinsdagmiddag de veroorzaker.

“Toen bleek dat de slagboom te snel naar beneden ging voordat het stoplicht op rood stond”, laat woordvoerder Hanneke Derksen weten. In verband met de veiligheid werd de brug meteen gestremd voor scheepvaart.

Voor woensdag had zich scheepvaart gemeld voor een opening. Dat is rond half twaalf gebeurd, met hulp van verkeersregelaars. ‘Monteurs hebben de software en installaties gecontroleerd en na een tweede en laatste proefdraai rond half twee was de storing opgelost en is de brug weer vrijgegeven voor scheepvaart. De draaien hebben helaas wel de nodige file veroorzaakt’, aldus Derksen. In beide richtingen was de linkerrijstrook dicht tijdens de testen.

Rond drie uur stond er ter hoogte van de Sportboulevard ook een file op de N3 en was de oprit bij Dubbeldam richting Papendrecht dicht. Dat had niets met de slagbomen te maken, maar kwam doordat een vrachtwagen met grind zijn lading had verloren.

Dit is een artikel geschreven door Corrado Francke / Coen Theuwis voor RTV Dordrecht.

De file richting Papendrecht vanuit de lucht (Foto: Corrado Francke).

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie