back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeNieuwsGroepsvaccinaties voor kinderen in Zuid-Holland Zuid

Groepsvaccinaties voor kinderen in Zuid-Holland Zuid

REGIO – Van 6 februari t/m 22 mei vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP- BMR, HPV en MenACWY in de regio Zuid-Holland Zuid. Ook krijgen kinderen die eerder een vaccinatie hebben gemist de mogelijkheid om hun vaccinatie in te halen.

Kinderen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen binnenkort een uitnodiging van het RIVM via de post: Kinderen geboren in 2015 (DTP en BMR), Kinderen geboren in 2014. Herinnering voor kinderen geboren tussen 2005-2013 (HPV), Jongeren geboren in 2010 (MenACWY meningokokken).

Vaccinatielocaties
We vaccineren ook dit voorjaar weer door heel ons werkgebied. Zo zijn we onder andere te vinden in sporthal Deetos in Dordrecht, de kantine van voetbalvereniging SHO in OudBeijerland en de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht. Vind je het leuk om een kijkje te nemen bij één van de vaccinatiedagen? Neem dan contact op met onze communicatieadviseur voor precieze tijden, data en locaties en om een afspraak te maken.

Vaccineren is belangrijk
De meeste ouders in Nederland (tussen 92 en 99 procent) kiezen ervoor hun kind te laten vaccineren. Zij zien vooral de voordelen van vaccinaties. Inentingen zijn namelijk echt effectief in het terugdringen van ziektes, ernstige complicaties, ziekenhuisopnames en sterfgevallen door infectieziekten. Uit onderzoek(externe link) blijkt dat door vaccinaties tussen 1953 en 1992, naar schatting 6.000 tot 12.000 sterfgevallen zijn voorkomen in Nederland. Onze coördinator groepsvaccinaties Monique Lodder weet hier heel veel over te vertellen en uit te leggen. Wil je haar spreken voor een korte quote? Neem dan eerst contact op met onze communicatieadviseur. Ook op de website van het RIVM is veel informatie te vinden.

Meer weten? Groepsvaccinaties Jong JGZ, zie www.jongjgz.nl/vaccinaties. Rijksvaccinatieprogramma, zie www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie