back to top
13 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeVervallen-TV23 Januari - Inloopbijeenkomst nieuwe brandweerkazerne

23 Januari – Inloopbijeenkomst nieuwe brandweerkazerne

SLIEDRECHT – Op de locatie van het oude politiebureau aan de Rijnstraat 315 in Sliedrecht komt de nieuwe brandweerkazerne. As. dinsdagavond organiseert de gemeente Sliedrecht een bewonersavond voor de toekomstige brandweerkazerne in Sliedrecht. Iedereen is van harte welkom.

Nieuwe brandweerkazerne Sliedrecht
Eind 2022 en medio 2023 zijn bewoners die in de omgeving van het oude politiebureau wonen via een brief geïnformeerd over de bouwplannen voor de nieuwe brandweerkazerne. Op 13 september jl. was er een inloopavond waar aanwezigen vragen konden stellen over het plan voor de nieuwe kazerne en de ontsluiting op de Stationsweg.

Om bewoners en inwoners zo goed mogelijk te informeren organiseert de gemeente, die de nieuwe kazerne bouwt voor de brandweer, samen met de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid (VRZHZ) een nieuwe inloopavond op dinsdagavond 23 januari. De bewoners in de omgeving van het oude politiebureau aan de Rijnstraat hebben persoonlijk een uitnodiging met informatie ontvangen.

De bijeenkomst duurt van 19:00 tot 20:30 uur en bestaat uit een inloop aan de Rijnstraat 315 dat via de binnenplaats van het oude politiebureau bereikbaar is. Hiervoor moet u via het hek naast de kledingcontainer de binnenplaats oplopen.

Toelichting op de plannen
Op deze inloopavond kunnen de aanwezigen de definitieve plannen bekijken en in gesprek gaan met de VRZHZ, de architect en de gemeente. Daarnaast is de brandweer (onderdeel van de VRZHZ) en meerdere leden van de vrijwillige brandweer Sliedrecht aanwezig als toekomstige buren.

Vergunningsaanvragen
Voor de bouw van nieuwe brandweerkazerne moeten wij omgevingsvergunningen aanvragen. Woensdag 3 januari 2024 is de aanvraag voor het bouwen van de nieuwe brandweerkazerne in Sliedrecht gepubliceerd in Het Kompas en op onze website. Deze vindt u op (https://www.sliedrecht.nl/Nieuws_bekendmakingen/Bekendmakingen).

Met het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning is het vergunningsverleningstraject gestart. We verwachten dat de vergunning omstreeks maart 2024 verleend zal worden. Na de verlening van de vergunning kunt u, als u belanghebbende bent, bezwaar maken. De wijze waarop u bezwaar kan maken staat vermeld bij de bekendmakingen in Het Kompas.

Wij vragen voor dit project naast de bouwvergunning ook een kapvergunning aan. De kapvergunning betreft 3 bomen die later terug komen bij de nieuwe inrichting. Naast bovenstaande vergunningen is er ook een aanvraag voor een bredere uitrit ingediend. Deze komt ongeveer ter hoogte van de huidige uitrit aan de achterzijde van het politiebureau.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13 ° C
13.4 °
12.8 °
77 %
2.2kmh
76 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
19 °
Advertentie
Advertentie