14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVDe Grote Kerstkaartenactie brengt Nederland weer in contact

De Grote Kerstkaartenactie brengt Nederland weer in contact

In elke straat in Nederland woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. De tijd rondom kerst is voor veel van hen een extra moeilijke periode. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor de achtste keer, samen met PostNL en Kidsweek, De Grote Kerstkaartenactie.

Samen willen wij bij zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstwens bezorgen.

Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode van warmte, gezelligheid en samenzijn. Hét moment om stil te staan bij de mensen die hen dierbaar zijn. Maar niet voor iedereen. Veel ouderen voelen zich namelijk eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Met De Grote Kerstkaartenactie kunnen wij ouderen in deze tijd verblijden door middel van een kerstkaart.

Alles mag bij het schrijven van een kerstkaart voor een onbekende oudere. Verzin een mooie kerstwens, vertel wat je favoriete kerstfilm is of maak een kersttekening. Bezorg deze bij een oudere in de wijk, zo heb je direct de kans om naar elkaar te zwaaien of een praatje te maken.

De kaart(en) kunnen ook naar het Ouderenfonds gestuurd worden. Plak een postzegel of decemberzegel en stuur ze uiterlijk 18 december naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Het Ouderenfonds zorgt er dan samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze voor de kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen ook een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie