14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeNieuwsCollege onaangenaam verrast met keuze

College onaangenaam verrast met keuze

H’VELD-G’DAM – Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam is donderdag 31 augustus door het college van de gemeente Sliedrecht geïnformeerd over het plan om een asielzoekerscentrum (AZC) te plaatsen aan de Zwijnskade in Sliedrecht-Noord. De locatie die de gemeente Sliedrecht met voorkeur aanwijst voor het AZC ligt aan de gemeentegrens van Hardinxveld-Giessendam.

Het college van Hardinxveld-Giessendam is onaangenaam verrast met de keuze van de locatie. Voor het dorp staat fijn en veilig wonen centraal. Dat is waar het college zich te allen tijde hard voor maakt. Daar kunnen de inwoners op rekenen.

Uit het oogpunt van veiligheid, zorg en bereikbaarheid vinden zij deze locatie onaanvaardbaar voor de inwoners. Daarom blijven zij in gesprek met de gemeente Sliedrecht en dringen erop aan om op zoek te gaan naar een andere locatie.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam neemt de verantwoordelijkheid in het leveren van een bijdrage aan de opgave van het Rijk in de opvangcrisis. Zij doet wat nodig is op een schaal die past bij het karakter van de gemeente, waarbij maatvoering en draagvlak van inwoners geborgd is.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie