21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuwsKeuze opvanglocatie vraagt nader onderzoek

Keuze opvanglocatie vraagt nader onderzoek

SLIEDRECHT – Het kabinet heeft onlangs opnieuw aandacht gevraagd aan gemeenten om asielzoekers op te vangen. De gemeente Sliedrecht ziet de grote urgentie voor de asielzoekersopvang en heeft daarom al eerder besloten mee te willen werken aan het realiseren aan een opvanglocatie. De locatie Kweldamweg-Zwijnskade lijkt een geschikte opvanglocatie voor asielzoekers.

Of dit de daadwerkelijke locatie wordt, is afhankelijk van nader onderzoek en gesprekken met buurgemeenten. Daarvoor blijft de gemeente Sliedrecht actief in gesprek. Wat niet op die definitieve locatiekeuze kan wachten, is het tijdig (voor de winterperiode) verhuizen van beschermde dieren op de mogelijke locatie.

Dit nu niet doen betekent dat na de definitieve locatiekeuze pas veel later gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie. Het college acht dat in het licht van de urgentie onverantwoord. Daarom wordt op verzoek van het college van Sliedrecht en in goed overleg met de grondeigenaren en de provincie Zuid-Holland nog deze week gestart met het verhuizen van de beschermde dieren. Het college verwacht in de loop van oktober de definitieve locatiekeuze bekend te maken.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie