back to top
17.2 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgenda8 en 10 December - Write for rights

8 en 10 December – Write for rights

SLIEDRECHT – Op deze datum is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. En op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in Bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht gaan mensen samen brieven schrijven tijdens de Write for Rights actie van Amnesty International.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar de autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde mensen te verbeteren. Mensen kunnen dit samen doen, maar ook thuis of online.

Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor Chaima Issa uit Tunesië, die kritiek had op de president van het land en daarvoor tientallen jaren gevangenisstraf riskeert.

Ook voert Amnesty International actie voor Uncle Pabai en Uncle Paul, twee gemeenschapsleiders uit de Torres Strait-eilanden in Australië. Zij zetten zich in tegen de effecten van klimaatverandering op hun gemeenschap en cultuur. Voor deze twee mensen en anderen komen we rond 10 december wereldwijd in actie.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) werd opgesteld. Op 10 december 1948 werd de UVRM gelanceerd door de Verenigde Naties. Eleanor Roosevelt, de weduwe van de voormalige Amerikaanse president Roosevelt heeft de verklaring veel gepromoot. De UVRM heeft geen bindende kracht, maar wordt wel gezien als de belangrijkste internationale standaard van mensenrechten, en is de basis voor het werk van Amnesty International.

Schrijven heeft effect. Graag nodigen wij de inwoners van Sliedrecht e.o. van harte uit om mee te schrijven. Dat kan op vrijdag 8 december van 12:00 tot 17:00 uur in Bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1, Sliedrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
17.2 ° C
19.4 °
15 °
72 %
1.8kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
19 °
zo
22 °
ma
24 °
Advertentie
Advertentie