Sliedrecht
zondag, april 28, 2024
HomeSportHKC/Creon Kozijnen oogst thuis opnieuw lof

HKC/Creon Kozijnen oogst thuis opnieuw lof

H’VELD-G’DAM – In de tweede thuiswedstrijd dit zaalseizoen in de Kenonz Korfbal League trof HKC/Creon Kozijnen het sterke LDODK/Rinsma Modeplein uit het Friese Gorredijk. Na het openingsduel waarin PKC/Vertom te gast was in sporthal het Dok opnieuw dus een loodzware tegenstander.

Ook deze avond, net als de openingswedstrijd, het duel onder leiding van de Hardinxveldse arbiter Sebastiaan de Jong en zijn vaste collega arbiter Patrick Peeters. De bezoekers begonnen de wedstrijd met 5 spelers welke Nederlands international zijn, of zijn geweest. De man in bloedvorm en ook international Ran Faber samen met Marlou Kuiper vanaf de bank.

LDODK/Rinsma Modeplein versterkte zich deze zomer met international Terrenc Griemink en is door de kenners bestempeld als 1 van de favorieten voor de eindstrijd in Ahoy op zaterdag 13 april 2024. Femke Faber, Marjolijn Kroon, Harjan Visscher, Erwin Zwart en Julian Frieswijk naast Griemink de andere meest bekende namen in de basisacht in het team van trainer/coach Gerald Aukes.

HKC/Creon Kozijnen coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen voor een basisopstelling met Annelies Kop, Jennifer Schaeffer, Lieneke Pries en Fenna Zwang bij de dames. Bij de heren een basisplaats voor Eliza Roest, Mark Klop, Jop Brouwer en Daan Koppenol.

Vanaf de eerste minuut zat de sfeer er in de goed gevulde sporthal het Dok weer uitstekend in. In de eerste aanval van de wedstrijd volgde ook direct het openingsdoelpunt van Mark Klop. Na de 1-0 voor HKC/Creon Kozijnen wisten de bezoekers direct het initiatief in de wedstrijd naar zich toe te trekken en scoren driemaal op rij.

Hierna de eerste treffer van 1 van de uitblinkers deze avond Eliza Roest. LDODK/Rinsma Modeplein beschikt naast ervaring over een ploeg met veel lengte en atletisch vermogen. De bezoekers speelden een sterke eerste helft maar ook de door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde thuisploeg mag terugkijken op een gedegen wedstrijd. In een mooie ambiance en met de steun van het enthousiaste en luidruchtige publiek kon de thuisploeg tot 7-9 dichtbij LDODK/Rinsma Modeplein blijven.

Hierna scoorden de bezoekers nog viermaal en HKC/Creon Kozijnen nog slechts éénmaal. Bij een 8-13 stand floten arbiters De Jong en Peeters voor het rustsignaal. Een eerste helft waarin HKC/Creon Kozijnen ondanks het fysieke overwicht van de bezoekers nagenoeg hetzelfde aantal doelpogingen wist te behalen. Het scoringspercentage van LDODK/Rinsma Modeplein vanzelfsprekend gezien de tussenstand wel beter.

Ook het eerste doelpunt van de tweede helft was voor HKC/Creon Kozijnen op naam van Eliza Roest. De thuisploeg stroopte de mouwen nog eens op en bezorgde LDODK/Rinsma Modeplein als één van de topploegen uit de Kenonz Korfbal League in ieder geval geen gemakkelijke avond. Bij een 17-19 tussenstand wist HKC/Creon Kozijnen de bezoekers weer tot op 2 punten te benaderen en was er even hoop op een stunt.

De energie vanaf het publiek liet de ploeg ook in deze thuiswedstrijd duidelijk groeien.LDODK/Rinsma Modeplein toonde echter haar klasse en bracht het verschil weer snel terug tot vier. Het laatste wapenfeit kwam op naam van invaller Danny den Dunnen. Een 18-21 eindstand als resultaat.

HKC/Creon Kozijnen oogste net als na het verloren thuisduel tegen PKC/Vertom alle lof voor de geleverde tegenstand, organisatie en ambiance maar blijft ook nu met lege handen achter. Komende zaterdag wacht het belangrijke uitduel tegen GG/RMcD Huis Emma in Wormer. Wil HKC haar ambities met betrekking tot handhaving in de Kenonz Korfbal League kracht bij zetten zal er hier een resultaat behaald moeten worden. De steun van het publiek kan de selectie hier ook buitenshuis zeer goed bij gebruiken.