back to top
19.2 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVZwemvereniging Door Water Fit (DWF) estafetteploeg pakt goud bij Nationale Zwemcompetitie

Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) estafetteploeg pakt goud bij Nationale Zwemcompetitie

SLIEDRECHT – Zaterdag 19 november is het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Bronbad de Lockhorst. Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) heeft deze wedstrijd 13 medailles gewonnen en 11 persoonlijke records (PR’s) behaald.

Faye van Es is twee keer aan de start verschenen voor de 100m rugslag en de 50m vlinderslag. Op de rugslag heeft Faye haar tijd met 1 seconde weten te verbeteren. Ze zwom zelfs zo snel dat haar tussentijd op de 50m rugslag ook verbeterd is met 1 seconde. Twee PR’s op één afstand was nog niet genoeg, daarom heeft ze haar tijd op de 50m vlinderslag verbeterd.

Anne-Lotte de Vreede, als nieuweling, kan met trots terugkijken naar haar eerste wedstrijd voor DWF. Hier heeft ze een snelle tijd gezwommen op de 100m wisselslag en heeft een zilveren medaille gewonnen. Daarnaast heeft ze een mooie tijd op de 50m schoolslag gezwommen van 56.28. Dit was helaas net niet snel genoeg voor een medaille.

Guus en Roos van Wingerden hebben allebei een grote PR gezwommen. Guus heeft op de 50m schoolslag ruim 8 seconden sneller gezwommen dan zijn oude tijd. Roos heeft haar tijd met ruim 5 seconden verbeterd op de 100m wisselslag.

De wedstrijd werd afgesloten met estafettes. Het damesteam was snel van start gegaan met startzwemmer Sanne Nederveen. Gevolgd door Vera van Houwelingen die de voorsprong wist te vergroten. Als derde zwemmer kwam Puck Hogendoorn die de voorsprong nog groter wist te maken en de estafette werd afgesloten door slotzwemmer Lisa Nederveen en wist met een ruime voorsprong van 11 seconden eerder aan te tikken op de 4x100m vrije slag ten opzichte van de nummer twee. Tot slot wist het herenteam bestaande uit Jan-Paul, Thijs Militie, Jan Willem Nederveen en Luc Veul op de 4x50m vrije slag als derde te finishen.

Naast bovengenoemde prestaties waren en medailles voor Kenji Bor (1e, 2e), Puck Hogendoorn (2x 1e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Thijs Militie (2x 3e), Lisa Nederveen (1e, 3e) en Sanne Nederveen (1e en 2e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (2x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Myrthe de Lange (1x) en Sofie van Vliet (1x).

Volgende week zaterdag 26 november wordt het tweede deel van de Regio West Competitie gezwommen in Papendrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
19.2 ° C
20.6 °
17.8 °
81 %
0.9kmh
9 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
19 °
Advertentie
Advertentie