back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVHKC met lege handen na spektakelstuk tegen DSC

HKC met lege handen na spektakelstuk tegen DSC

H’VELD-G’DAM – HKC heeft de 1e thuiswedstrijd in de KL2 verloren van DSC. Het begin van deze topper was in het voordeel van HKC wat een 7-2 voorsprong nam. Na een time-out kwam DSC weer helemaal terug in de wedstrijd waarna een waar spektakelstuk tussen beide teams zich ontvouwde. Waar een gelijkspel misschien een terechte afspiegeling van de krachten was geweest schoot DSC een halve minuut voor tijd de winnende treffer door de korf. Eindstand: 25-26

DSC is net als Dalto nog ongeslagen en voeren samen dan ook de ranglijst aan. HKC volgt samen met 6 andere ploegen op 2 punten achterstand. Fiks en TOP uit Sassenheim zijn nog zonder punten.

Zaterdag 26 november opnieuw een topwedstrijd uit in Arnhem tegen Oost-Arnhem de degradant uit de KL van afgelopen seizoen.

Wedstrijdverslag
De openingsfase van de wedstrijd is overduidelijk voor HKC. In deze fase heerst de thuisploeg in de rebound en kan hierdoor veel herhalen. HKC loopt uit naar een 7-2 voorsprong wat het teken is voor DSC om een vroege time-out te nemen om het ritme bij HKC te breken en de eigen ploeg op de rails te krijgen.

Na deze time-out blijft HKC de betere ploeg maar vergeet het de trekker al vroeg in de wedstrijd definitief over te halen en ruim afstand te nemen. Veel goede kansen worden gecreëerd maar de doelpunten vallen niet. Onder aanvoering van een aanvallend deze wedstrijd ontketende Robert Roubos blijkt DSC aan weinig kansen voldoende te hebben om wel de korf te vinden. Roubos liet zien geen ruimte nodig te hebben en schoot ontzettend goed en zuiver. De 7-2 voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon en ook het overwicht in het veldspel wordt door DSC weggepoetst.

Bij rust is de stand weer gelijk waar bij HKC het gevoel heerst dat dit onnodig is gezien het verloop van de eerste helft. Te veel doelpunten van de bezoekers door foutjes of te mager verdedigen door HKC.

Ook in de 2e helft blijft DSC hoge percentages schieten. HKC heeft op haar beurt duidelijk meer kansen nodig dan de bezoekers. HKC komt tot meer doelpogingen waardoor de wedstrijd wel in evenwicht blijft. DSC is in het tweede deel wel steeds de ploeg met het initiatief in de scores en dwingt HKC tot achtervolgen. Ver in de tweede helft komt DSC op een gat van 3 doelpunten en lijkt de wedstrijd te beslissen. HKC recht de rug en via uitblinkers Veerle Havelaar en Job Brouwer en de ingevallen Sanne Langendoen komt HKC toch weer langszij. In de slotfase maken beide teams nog aanspraak op de winst. De absolute slotfase een waar spektakelstuk waarin ontzettend veel gebeurd en de doelpunten om en om vallen.

Het is DSC welke een halve minuut voor tijd de 25-26 op het scorebord weet te noteren. HKC rest nog 1 aanval om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas voor de thuisploeg wordt er niet meer gescoord en wint DSC de wedstrijd en mag het opnieuw 2 punten bijschrijven.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie