5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVWethouder Ton Spek zet eerste schop in de grond start aanleg glasvezelnetwerk...

Wethouder Ton Spek zet eerste schop in de grond start aanleg glasvezelnetwerk Delta Netwerk

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek heeft namens de gemeente Sliedrecht het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Sliedrecht. Met een symbolische schop in de grond bij het Nationaal Baggermuseum luidde hij samen met Karl Heinz van der Made, directeur van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg, directeur van Circet Nederland, de aanlegperiode in.

Glasvezel belangrijk
Wethouder Spek vertelt over het belang van glasvezel voor de gemeente: “Net als veel inwoners werk ik als wethouder van de gemeente Sliedrecht tegenwoordig weer op locatie maar nog ook steeds vanuit huis. Een goede internetverbinding is onmisbaar. Dit is niet alleen voor inwoners belangrijk maar ook voor onze bedrijven. Zij hebben te maken met meer dataverbruik, slaan veel informatie op in de Cloud en lezen real-time apparatuur uit aan de andere kant van de wereld. Door de aanleg van glasvezel in de gemeente Sliedrecht zijn onze inwoners en ondernemers de komende jaren verzekerd van snel internet.”

Van der Made vult aan: “Wij danken de gemeente Sliedrecht voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking, waardoor nu bewoners van de gemeente gebruik kunnen gaan maken van glasvezel en maximaal profiteren van alle voordelen die glasvezel biedt. Sliedrecht staat bekend om de baggerindustrie. Prachtig dat we op een historische plek als het Nationaal Baggermuseum de eerste schop in de grond mogen zetten voor de aanleg van het netwerk van de toekomst”

Alle woningen een glasvezelaansluiting
Inwoners van de gemeente die nog niet hebben gekozen voor een glasvezelaansluiting, kunnen nog steeds een aansluiting in de meterkast krijgen. Deze is geheel vrijblijvend en kosteloos. Of iemand nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. Pas wanneer iemand kiest voor een abonnement bij één van de aangeboden telecomaanbieders, worden er abonnementskosten in rekening gebracht. De telecomaanbieders staan vermeld op de website www.deltanetwerk.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie