6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsWerkzaamheden Boring onder de Merwede' uitgesteld

Werkzaamheden Boring onder de Merwede’ uitgesteld

SLIEDRECHT – HVC legt in Sliedrecht het warmtenet aan. In de week van dinsdag 2 tot zaterdag 6 april stond de eerste intrekoperatie gepland.

Tijdens het ruimen (groter maken) van één van de boorgangen is een zeer onverwachtse opstopping ontstaan. Om deze opstopping te verhelpen is er meer tijd nodig. Op woensdagmiddag 27 maart is helaas besloten om de 1e intrekoperatie voor as.dinsdag 2 april van het project ‘Boring onder de Merwede’ te verplaatsen.

HVC en A.Hak betreuren de situatie. Donderdag 28 maart is er overleg met gemeente Sliedrecht, Rijkswaterstaat en de nood- en hulpdiensten de nieuwe startdatum van de werkzaamheden bekend gemaakt.

Sliedrecht-West afgesloten van maandag 8 tot en met 11 april
In de week van maandag 8 tot en met 11 april wordt voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht aangebracht.

De leiding wordt dan verplaatst van de Parallelweg, onder de A15 en het spoorviaduct door, via de parkeerplaats naar het boorgat bij Intermezzo. In de periode van 8 t/m 11 april is er geen doorgaand verkeer mogelijk via Ouverture en Parallelweg.

in onderstaande animatie wordt uitgelegd hoe het project ‘Boring onder de Merwede’ wordt uitgevoerd:

 

Meer informatie over de boring en afsluitingen vindt u op: www.hvcgroep.nl/boring

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie