back to top
19.2 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeSportASS-Team viert 12,5 jarig bestaan

ASS-Team viert 12,5 jarig bestaan

REGIO – Precies 12,5 jaar geleden startte Slikkerveer met het voetbal voor kinderen met autisme. Eerst alleen met toernooien, waarna een zogenaamde zwarte competitie werd gestart, maar al bijna tien jaar heeft ook de KNVB een speciale competitie voor ASS-teams.

Vanaf de start hiervan is hoofdtrainer Aad Snijders erbij op het veld als de trainer. Samen met Carlo Lekx, Danielle Dubbeldam, Marieke Kaptein vormen zij de trainersstaf van het team dat inmiddels uit 17 spelers bestaat.

Op donderdag 28 maart 2024 werd vanwege het jubileum een heuse wedstrijd gespeeld tegen Slikkerveer 1, waarbij het ASS-team hulp kreeg van stagiair Sem Meulstee, die normaal in de spits speelt bij het eerste elftal. De wedstrijd ging aardig gelijk op, al kwam Slikkerveer 1 eerst nog even op voorsprong.

Al snel bleek ASS de betere, want voor de rust werd de achterstand al omgebogen in een 2-1 voorsprong. Na de thee werd er nog lustig op los gescoord door beide teams, maar won ASS met maar liefst 7-5. Een verdiende overwinning, want er was door alle spelers en speelsters hard gewerkt.

Foto: Roelie ‘t Jong.
Foto: Roelie ‘t Jong.
Foto: Roelie ‘t Jong.
Foto: Roelie ‘t Jong.

Naast de reguliere competitie wacht het ASS team nog een mooi internationaal toernooi in Alkmaar eind juni.

‘Onze spelers komen echt uit de hele regio. Niet alleen uit Ridderkerk, maar ook uit onder andere Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht en Rotterdam. Nieuwe leden zijn vanaf 8 jaar welkom en kunnen zich nu al melden, zodat ze mee kunnen komen trainen en kennis maken met het team.

Vanaf het nieuwe seizoen kunnen ze dan ook meedoen met de competitie’, vertelt Stephanie Lekx, die zorgt voor de onderlinge contacten tussen het team en de vereniging.

Aanmelden of informatie opvragen over het ASS-voetbal bij SV Slikkerveer kan via Wendy van Pelt via e-mail: ass@svslikkerveer.nl.

Dit is een bericht van de redactie van RTV Ridderkerk.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
19.2 ° C
20.6 °
17.8 °
81 %
0.9kmh
9 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
19 °
Advertentie
Advertentie