6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsTwee gelijknamige KNO-artsen in ASz - eentje neemt meisjesnaam weer aan

Twee gelijknamige KNO-artsen in ASz – eentje neemt meisjesnaam weer aan

REGIO – ‘Mijn naam is C.Verhoeven, KNO-arts in het Albert Schweitzer ziekenhuis’. ‘Mijn naam is C.Verhoeven, KNO-arts in het Albert Schweitzer ziekenhuis’. Het klinkt als de opening van Wie van de Drie, met het verschil dat in de tv-quiz er maar eentje de enige echte is. Hier spreken er twee de waarheid.

Om verwarring en misverstanden bij patiënten, huisartsen en ziekenhuiscollega’s te voorkomen, heeft één van de twee in goed overleg besloten om voortaan op het werk haar meisjesnaam weer te voeren. Cathelijne Verhoeven (rechts op de foto) gaat vanaf nu door haar professionele leven als Van Wettum.

‘Zo heette ik tijdens mijn opleiding tot KNO-arts ook nog, dus het is niet heel gek. Voor mezelf en mijn man – ook KNO-arts – is het alleen weer even wennen’.

Renée Verhoeven (doopnaam Cornelia) is weliswaar de nieuwkomer binnen de groep KNO-artsen, maar zij heet haar hele leven al Verhoeven. ‘Met mijn vriend heb ik zelfs een huwelijk besproken als mogelijke oplossing voor dit probleem, maar het liefst houd ik ook daarna mijn eigen naam’.

Zodoende is het Cathelijne Verhoeven die (alleen tijdens het werk) van naam verandert. Zij werkt sinds 2018 in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Met de recente komst van de tweede Verhoeven is de vakgroep keel-, neus- en oorheelkunde weer op sterkte gekomen na het afscheid van KNO-arts Kevin Buijssen.

Naast het algemene KNO-aandachtsgebied heeft Van Wettum als extra specialisaties laryngologie (stem- en slikproblemen) en somnologie (slaapproblemen). Verhoeven heeft zich toegelegd op goedaardige afwijkingen van weke delen (zoals speeksel- en lymfeklieren) en gaat zich verder verdiepen in oorchirurgie.

Beiden werken op drie ziekenhuislocaties binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Helene Schweitzer kliniek. Laatstgenoemde is het onderdeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht waar planbare zorg is geconcentreerd.

Op de locatie Zwijndrecht bevindt zich ook het Slaapwaakcentrum, waar verschillende specialismen gezamenlijk uiteenlopende slaapproblemen behandelen. Van Wettum is aan dit centrum verbonden als slaapgeneeskundige.

Twee gelijknamige KNO-artsen in ASz: Verhoeven en van Wettum.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie