back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVStreekvervoer staakt woensdag voorlopig voor het laatst

Streekvervoer staakt woensdag voorlopig voor het laatst

REGIO – Er wordt woensdag voorlopig voor het laatst gestaakt in het streekvervoer. Vakbonden FNV en CNV schorten de stakingen tot en met volgende week op. Ze gaan ermee akkoord dat er twee bemiddelaars worden aangesteld die de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao vlot moeten trekken. In het streekvervoer zijn al wekenlang stakingen aan de gang, waardoor er veel minder bussen, treinen en trams rijden.

Han Busker en Harry van de Kraats worden de twee bemiddelaars die samen met de werkgevers en de bonden gaan praten over een nieuwe cao voor het streekvervoer. De bonden eisen meer loon en betere werkomstandigheden.

Verkiezingen
De vakbonden zeiden dinsdag in eerste instantie tegen de achterban dat ze woensdag al niet meer zouden staken, maar dat leidde tot zoveel boegeroep dat ze daar meteen van terugkwamen.

Het plan om woensdag, op de dag van de Provinciale Statenverkiezingen te staken, leidde eerder tot kritiek van staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur. Zij riep de vakbonden op om die dag niet te staken. “Ik denk dat de mensen die staken echt wel gevoel hebben voor het grondrecht van iedereen die naar de stembus wil en die daarvoor afhankelijk is van het openbaar vervoer”, aldus Heijnen.

Maandag hebben vakbonden en werkgevers voor het eerst in lange tijd weer om tafel gezeten, op initiatief van reizigersorganisatie Rover. Tijdens dat overleg zeiden werkgevers en vakbonden open te staan voor het benoemen van verkenners die ervoor moeten zorgen dat de onderhandelingen over een nieuwe cao weer op gang komen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie