5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVRegionale publieke omroepen en Kieskompas stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Regionale publieke omroepen en Kieskompas stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

REGIO – De regionale publieke omroepen en Kieskompas lanceren eerste volledig onafhankelijke stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

In samenwerking met de twaalf andere regionale omroepen en Kieskompas heeft Rijnmond een stemhulp ontwikkeld voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 op 15 maart. Voor de provincie Zuid-Holland is deze stemhulp collectief tot stand gekomen met Omroep West. Door de samenwerking is het voor het eerst dat er een volledig onafhankelijke stemhulp beschikbaar is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.

Publiek goed geïnformeerd naar de stembus
De dertien regionale publieke omroepen spelen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen een belangrijke rol voor het publiek. Alle regionale omroepen besteden uitgebreid aandacht aan de verkiezingen op provinciaal niveau: Er zijn debatten, belangrijke thema’s worden uitgebreid belicht, de kiezers komen aan het woord en politici worden aan de tand gevoeld. De samenwerking met Kieskompas helpt de regionale omroep om het publiek nog beter voor te bereiden op de stemgang.

Volledig onafhankelijke stemhulp
Eerder werkte Kieskompas vooral samen met politici. Nu is de stemhulp gemaakt door journalisten. Voor iedere provincie hebben verslaggevers van de regionale omroep de belangrijkste thema’s uitgezocht die daar spelen en daar stellingen bij gemaakt. Alle stellingen zijn voorgelegd aan de politieke partijen om te beantwoorden. Na afloop zijn alle ingeleverde standpunten gecontroleerd.

Kijk voor meer informatie over de Zuid-Hollandse onderwerpen en het Kieskompas via deze link 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie