14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVSpandoek in hal Albert Schweitzer ziekenhuis: nog geen nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel

Spandoek in hal Albert Schweitzer ziekenhuis: nog geen nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel

DORDRECHT – In het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt op een stille manier ‘actie’ gevoerd met een spandoek waar de tekst ‘Hoofd hart ziel, het nieuwe cao is no deal!’op staat.

Ze zitten al maanden met elkaar om tafel om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden, maar komen er vooralsnog niet uit. De laatste gesprekken tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) namens de werkgevers en de betrokken werknemersorganisaties (onder andere FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn) die afgelopen maandag plaatsvonden, zijn stukgelopen.

De cao treft ongeveer 200.000 werknemers in ziekenhuizen. Ze eisen onder meer een loonsverhoging van 13% over twee jaar, een verhoging van de reiskostenvergoeding en aanpak van de werkdruk. “Het spandoek heeft geen afzender, het is anoniem afkomstig van een of meer medewerkers die zich nog niet hebben bekendgemaakt”, laat woordvoerder Frank van den Elsen weten van het Albert Schweitzer ziekenhuis weten.

“Van sommige andere ziekenhuizen in het land weten we dat daar veel meer actie zichtbaar is en medewerkers zich verenigd hebben. In het ASz is (nog) geen actiecomité actief. Ook is het vooralsnog bij dit ene spandoek gebleven. Als ziekenhuisorganisatie nemen we nu geen standpunt in. De NVZ is de cao-onderhandelingspartij namens alle ziekenhuizen. Zelf zitten wij niet aan tafel en moeten we dus ook afwachten. De Raad van Bestuur doet geen mededelingen en geeft ook geen mening, om de NVZ niet voor de voeten te lopen. Ook onze OR neemt nu geen standpunt in. Zij zijn er voor het belang van personeel én ziekenhuis en zitten dus tussen twee partijen in.”

“Wat wij weten is dat de vakbonden momenteel wel peilen wat de actiebereidheid is in de ziekenhuizen. Ons ziekenhuis staat van oudsher niet bekend als een ziekenhuis waar grote actiebereidheid heerst”, aldus Van den Elsen. De vakbonden hebben laten weten later deze week met een reactie te komen op het stuklopen van de onderhandelingen en denken na over eventuele acties.
Dit bericht is afkomstig van mediapartner RTV Dordrecht

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie