14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVHardinxveld-Giessendam 3 juni 2023 wordt een culturele dag

Hardinxveld-Giessendam 3 juni 2023 wordt een culturele dag

H’VELD-G’DAM – Een aantal organisaties uit Hardinxveld-Giessendam is bezig met de voorbereiding van een culturele dag. Een dag die begint met een ontbijt en vervolgens zullen er muziek- en andere optredens zijn, komen er diverse presentaties, kunt u cultuurhistorische wandelingen maken, een pop-up expositie beeldende kunst bezoeken en nog veel meer.

De eerste verenigingen en instellingen hebben zich al aangemeld en de invulling van de dag begint al aardig vorm te krijgen. Aanleiding voor deze dag was het idee van Oranjevereniging ‘Oranje Trouw’ om een ontbijt te organiseren. Daar gaat deze culturele dag dan ook mee van start. Twee keer een ontbijt zelfs, een in Boven-Hardinxveld en een in Neder-Hardinxveld/Giessendam.

In het vervolg van de dag krijgen plaatselijke verenigingen en particulieren de gelegenheid om op te treden op verschillende plekken in het dorp. Muziekverenigingen, plaatselijke bands, zangverenigingen, amateur kunstschilders en anderen zullen hun kwaliteiten komen tonen. Tevens zijn er enkele routewandelingen door het dorp, onder meer langs cultuurhistorische huizen en andere gebouwen.

In Museum De Koperen Knop is een speciale pop-up expositie van werk van professionele beeldend kunstenaars. En er komt nog meer.

Als u zich als vereniging of anderszins nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog. Graag verneemt de organisatie voor 15 februari 2023 of u mee wilt doen en wat u wilt laten zien of horen. U kunt dit per mail doorgeven aan een van de leden van het organiserende comité: Peter van Wijngaarden – peter.v.wijngaarden48@kpnmail.nl. Ook kunt u bij hem eerst nadere informatie opvragen.

De dag wordt mede gepromoot door de Gemeente Hardinxveld-Giessendam, door de MAG en door het Ondernemersfonds.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie