6.6 C
Sliedrecht
maandag, april 22, 2024
HomeVervallen-TVSliedrechts Museumarcheologische opgravingen bij Baanhoek

Sliedrechts Museumarcheologische opgravingen bij Baanhoek

SLIEDRECHT – Van 26 november 2022 t/m 28 januari 2023 een expositie te zien is in het Sliedrechts Museum over de vondsten die bij Baanhoek zijn gedaan.

In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector: De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek heeft samen met de jongens de plek verder onderzocht.

Daarbij is een veelvoud aan archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. Geconcludeerd werd dat er een inheemse nederzetting uit het begin van onze jaartelling op deze locatie gevestigd was. Tot op heden is hier niet eerder een site uit deze tijdsperiode ontdekt. Een unieke vondst dus. Ook het Rijksmuseum van Oudheden heeft interesse getoond.

Het Sliedrechts Museum gaat, in samenwerking met de Archeologievereniging een expositie wijden aan deze vondsten. Tijdens deze tentoonstelling wordt één keer per maand een workshop fibula maken georganiseerd voor belangstellenden. Een fibula is een historisch sieraad dat o.a. door de Romeinen werd gemaakt. Ook voor kinderen is dit een leuke activiteit.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
6.6 ° C
7.9 °
5.5 °
56 %
2.7kmh
2 %
ma
5 °
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
Advertentie
Advertentie