14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVSchaats veilig op je lokale ijsbaan

Schaats veilig op je lokale ijsbaan

REGIO – De schaatsen kunnen uit het vet. De schaatskoorts neemt toe. Maar het natuurijs in de regio Alblasserwaard is te dun en te onveilig om op te schaatsen. De gemeenten Alblasserdam, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam vragen en adviseren u indringend om niet op natuurijs te gaan schaatsen. Het is gevaarlijk!

Natuurijs onbetrouwbaar
“De ijsvloer is nog te dun, gemalen en pompen in de regio staan nog aan, het dunne ijs is te onbetrouwbaar om veilig op te schaatsen. Ook komende dagen! Het water onder het ijs is in beweging. Ga daarom alleen schaatsen op de schaatsbaan van je lokale ijsclub. Ook waterschap Rivierenland raadt het schaatsen op natuurijs af.” aldus Jaap Paans burgemeester voor de gemeente Alblasserdam mede namens de gemeenten Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

IJsclubs hebben faciliteiten
In de regio is wel een aantal banen van ijsclubs die open zijn of zaterdag open gaan. De gemeenten vragen inwoners daarom om te gaan schaatsen bij de lokale ijsclub. Veel veiliger en hartstikke leuk. Daar heb je ook faciliteiten. Langs natuurijs in de Alblasserwaard zijn er geen faciliteiten. Geen parkeerplaatsen, geen EHBO noch verlichting.

“Check de websites van de baan of vereniging in uw buurt!”

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie