6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgendaPresentatie boekje 'De Werf Merwede Stichting'

Presentatie boekje ‘De Werf Merwede Stichting’

‘VELD-G’DAM – In 1952 vierde de N.V.Scheepswerf en Machinefabriek ‘De Merwede’ v/h Van Vliet & Co haar 50-jarig bestaan. Aan het personeel én aan de inwoners van Hardinxveld en Giessendam werd als jubileumgeschenk een verenigingsgebouw aangeboden.

Dit gebouw, de Werf Merwede Stichting, ontworpen door de bekende architect Sybold van Ravesteyn, werd geopend op 16 juni 1953. In 1966 werd een restaurant toegevoegd: Restaurant Campanje. Wegens veranderde spellingsregels werd dit later ‘Kampanje’.

De grote zaal kort na de opening

Peter van Wijngaarden, vicevoorzitter van de Historische Vereniging, verdiepte zich in de geschiedenis van dit gebouw en schreef een publicatie, met als titel: De Werf Merwede Stichting. De geschiedenis van een verenigingsgebouw. Het boekje bevat twee bijdragen van de architecten Jan van Ballegooijen en Arie van der Meijden, telt ca. 140 pagina’s en is voorzien van veel foto’s en andere illustraties. Het verschijnt als nr. 50 in de bekende Historische Reeks van de Historische Vereniging.

De presentatie van dit boekje zal plaatsvinden op donderdag 29 februari om 16:00 uur in van Restaurant Kampanje, Troelstrastraat 5, 3371 VJ, Hardinxveld-Giessendam.

Voorafgaand aan de overhandiging van de eerste boekexemplaren zal architect Jan van Ballegooijen een korte presentatie houden over de architectuur van het gebouw. Daarna worden aan mevrouw M.W. Schoonhoven-van Diest, weduwe van de voormalige restaurantmanager Cees Schoonhoven en de heer René Biesheuvel, algemeen directeur van Bouwmaatschappij Gebr. Blokland, de eerste exemplaren uitgereikt.

Vanaf 2 maart is het boekje te koop voor € 15,-. bij de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam, museum De Koperen Knop, Primera Boogaard, boekhandel Rinnah en via het emailadres: info@hv-hardinxveld-giessendam.nl of bij het secretariaat: Buitendams 77, 3371 BB Hardinxveld-Giessendam.

Leden van de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam ontvangen het boek gratis. Bij verzending per post wordt 5 euro verzendposten in rekening gebracht.

 

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie