back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeNieuwsGenoeg te zien in het Sliedrechts Museum

Genoeg te zien in het Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – De tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ is wegens grote belangstelling verlengd tot en met zaterdag 9 maart. Zeer bijzondere objecten uit het depot van het museum die je anders misschien nooit te zien krijgt. Zo staat er bijvoorbeeld de oude letterbak met bijzondere cliché’s (drukvormen) van v.m. drukkerij Van Wijngaarden.

In dat kader heeft het Boekdruk Museum uit Dordrecht een oude drukpers aan ons uitgeleend, die iedere zaterdag wordt bediend en waarmee voor de bezoekers prachtige afbeeldingen geprint kunnen worden.

En wat te denken van de film over de watersnood 1953. Een indrukwekkende film over deze historische ramp. Velen hebben hem al gezien en hebben in de ontvangstruimte, onder het genot van een kop koffie of thee, de foto’s bekeken en nagepraat over de gebeurtenissen. Ook deze draait nog tot en met 9 maart a.s.

In de oude Raadzaal van het museum, waar de film vertoond wordt, staan 2 vitrinekasten. In de ene staan bijzondere oude klederdracht kappen uitgestald, in de andere een bonte verzameling van oude puddingvormen in allerlei vormen en maten. Zeer bijzonder om te zien. En natuurlijk is er onze vaste collectie van historische taferelen, zoals de winkel van kruidenier Boer, de schoolklas, de schoenmakerij van schoenmaker Van der Vlies en nog veel meer. Genoeg te zien dus!

Het Sliedrechts Museum is gelegen aan de Kerkbuurt 99-101 in Sliedrecht. Openingstijden zijn woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00-17:00 uur. Entree is €2,– voor volwassenen en €1,– voor kinderen en voor museumjaarkaarthouders.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie