Sliedrecht
zondag, mei 19, 2024
HomeSportPapendrecht speelt zich veilig en blijft in eerste klasse

Papendrecht speelt zich veilig en blijft in eerste klasse

PAPENDRECHT – In een matige wedstrijd op een geweldig veld heeft vv Papendrecht zich verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse. Op zaterdagmiddag 4 mei werd op het eigen Slobbengors Sliedrecht met 1-0 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het krachtsverschil tussen beide teams enorm. Het reeds gedegradeerde Sliedrecht bleef echter goed op de been tegen de kansen morsende gastheren.

De twee grootste kansen voor de rust waren voor Lorenzo van Wijk en Jurvenny Bernadina. Van Wijk kopte een niet te missen bal naast het doel en Bernadina kon in geheel vrijstaande positie Sliedrecht-keeper Jasper Sprong niet laten vissen. Sliedrecht kon daar weinig tegenoverstellen behoudens wat gevaar uit vrije trappen.

Na de rust kwamen de gasten er helemaal niet meer aan te pas. Papendrecht was heer en meester zonder echt grote uitgespeelde kansen te creëren. Lorenzo van Wijk dacht nog even aan een strafschop toen hij licht werd geraakt in de zestien maar scheidsrechter Kuipers zag het anders.

Nadat Jurvenny Bernadina een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart incasseerde en dus rood rekende iedereen op een bloedeloze 0-0. Ondanks het ondertal bleef Papendrecht op zoek gaan naar de winst.

In de 85e minuut was het aantal spelers weer in evenwicht toen Ian van Bekkum zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. In de 87e minuut werd Papendrecht dan toch beloond. Uit een hoekschop van Rick Molenaar kopte Lorenzo van Wijk de bal kiezelhard tegen de touwen.

Papendrecht is door de overwinning niet meer te achterhalen door de Nieuw Lekkerland dat precies onder de streep staat, op plek 9, en heeft zich derhalve veilig gespeeld. Papendrecht doet zelfs nog mee om de winst van de 2e periode.

Papendrecht: De Bot, Thiese (Van Rooijen), Baars, Ruiz, Van Ek, Saffignani, Molenaar, Nieveld, Bernadina, Luciano (Drenthe), Van Wijk (Tilroe).