13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuwsOranje Boven! Zo werd Koningsdag in de streek gevierd

Oranje Boven! Zo werd Koningsdag in de streek gevierd

REGIO – Niet alleen Dordrecht kleurde zaterdag oranje: ook in onze buurgemeentes werd de verjaardag van de koning uitgebreid gevierd.

In Papendrecht was het een drukte van belang, laten onze collega’s van RTV Papendrecht weten. ‘Vanaf een uur of 11 ging de zon met tussenpozen schijnen en de temperatuur werd heel aangenaam. Een buitje af en toe hield de meeste mensen niet tegen’.

Op de Markt stond onder meer de brandweer met een stand. Ook was er een luchtkussenkasteel. Behoorlijk druk was het op de Veerpromenade, onder meer bij Jut en Jul.

Op Het Eiland waren er standjes met tweede-handsspullen, ook daar was de belangstelling groot. In de Muziektent vonden optredens plaats. Daar was ook (bij minder goed weer) de aubade geweest, waarmee de dag werd geopend.

Ook in Papendrecht was er vrijmarkt. Foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht.

Sliedrecht trapte de dag af met muziek en een uitgebreide toespraak van burgemeester Jan de Vries. Hij zette de gedecoreerden nogmaals in het zonnetje. ‘Deze mensen zijn de verbindende schakels in onze samenleving.

Verbonden met mensen en verbonden met elkaar. Soms lijken de tegenstellingen in ons land groter te worden, ook in Sliedrecht. Maar vandaag bewijzen we dat het tegendeel waar is. Koningsdag is het feest van de verbondenheid’, meent hij.

Verslaggeefster Myrurgia ging voor Merwe RTV op pad om de sfeer op de vrijmarkt te proeven. En daar had ze het helemaal naar haar zin: ‘Ik kan los, dat is het fijne van Koningsdag, je kan scoren!’, vertelt ze lachen voor de camera.

Al snel weet ze het ene koopje na het andere op de kop te tikken. Alleen is het dan nog wel de vraag hoe ze alles heel thuis krijgt.

In Hardinxveld-Giessendam houden ze het niet bij één dag: de hele week is het daar feest. Verslaggever Gerben nam een kijkje in de feesttent. Voor de allerkleintjes was ‘s morgen een speciale kinder-dj aanwezig. Daarna werd het tijd voor de wat oudere jeugd en… veel bier.

Op het festivalterrein was het de beurt aan verenigingen om zichzelf te presenteren en aan mensen uit Hardinxveld-Giessendam om een mee te doen. Zo kon je een introductiecursus djembe volgen. Ben je benieuwd wat verslaggever Gerben deed met een papegaai op zijn arm? Kijk hieronder naar een verslag van Merwe RTV.

Dit bericht is geschreven door de redactie van RTV Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie