back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsNK Dammen voor Pupillen en Aspiranten wordt gehouden in Papendrecht

NK Dammen voor Pupillen en Aspiranten wordt gehouden in Papendrecht

PAPENDRECHT – Het Nederlands Kampioenschap Dammen voor pupillen, aspiranten en junioren wordt deze week gehouden in Papendrecht. Locatie is de scholengemeenschap De Lage Waard aan de Vijzellaan.

De Alblasserwaard kent een grote groep dammers, verenigd in onder meer ‘De Kroonschijf’ uit Brandwijk en VGO Hoornaar. Om die reden werden deze verenigingen uitgenodigd het kampioenschap te organiseren.

Marijke Koers, namens De Kroonschijf, vertelt: ‘een van de speelsters is de dochter van de directeur van De Lage Waard en hij heeft deze locatie beschikbaar gesteld’. Volgens Koers zijn er veel dammers in de Alblasserwaard, omdat het schooldammen er erg leeft.

‘Er zijn veel talentvolle kinderen in de regio’, voegt ze daar aan toe. ‘Dit is de allereerste keer in de geschiedenis dat het in Papendrecht gehouden wordt’, vertelt Koers tot slot. Er doet een Papendrechtse speler mee aan het toernooi: Rafaël Koers (12).

Gezelligheid, foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht.

Stilte en gezelligheid
Rond 13:30 uur zijn nog twee ochtendpartijen bezig. De rest van de spelers doet zich buiten tegoed aan de lunch. In de zaal heerst stilte, buiten in de zon overheerst de gezelligheid.

Gevraagd wat dammen zo leuk maakt, antwoordt Olivier van der Heiden (12) uit Goudriaan: ‘Je kan eindeloos zetjes bedenken’. Daar is Daniel Vink (11), uit ‘t Zand bij Den Helder, het wel mee eens.

Hij ziet het dammen als een uitdaging, want het is soms lastig. ‘Stel je geeft me gewoon een paar rekensommen, dat heb ik gewoon zo af’, licht hij toe. Hij geeft zichzelf een kans om in de top 10 van dit toernooi te belanden.

In totaal doen 27 spelers mee aan dit toernooi. Dat zijn 20 pupillen en 7 aspiranten / junioren. Er worden bij de pupillen acht ronden gespeeld en bij de aspiranten / junioren zeven ronden. Vrijdag is de laatste speeldag. De nummers 1 en 2 in de laatste categorie plaatsen zich voor het EK in Letland.

Foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht.

Dit bericht is geschreven door Hans Hulswit voor RTV Papendrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie