donderdag, mei 9, 2024
HomeSportOntketend Merwede/Multiplaat deklasseert ONDO en speelt zich veilig

Ontketend Merwede/Multiplaat deklasseert ONDO en speelt zich veilig

SLIEDRECHT – Gisteren stond voor korfbal vereniging Merwede-Multiplaat de uitwedstrijd op het programma tegen ONDO in Middelburg. Doordat concurrent Movado eerder die dag al verloor konden de rood-witten zich bij winst veilig spelen.
En wat een wedstrijd werd het! De Sliedrechtse trein denderde vanaf de eerste minuut over de tegenstander heen en toen de stofwolken enigzins waren opgetrokken stond een eclatante 13-23 eindstand op het scorebord.
Het was duidelijk dat de ploeg op scherp stond, bijna alle duels werden gewonnen en met een zeer scherpe afronding leidde het jonge span van coach Edwin Jansen al snel in de score. Na tien minuten stond het 2-5 om vervolgens na zeventien minuten al met 3-10 de leiding te nemen.
Twee wissels werden bij de Zeeuwen ingebracht om het tij te keren, maar dat mocht niet baten. De rust werd behaald met een 6–13 voorsprong die dik verdiend te noemen was.Maar in de eerste wedstrijd stonden de Sliedrechters ook ruim voor en werd er uiteindelijk onverdiend gelijkgespeeld. Maar dit keer voelden alle supporters al snel dat het niet mis kon gaan.
Binnen twee minuten stond het vlak na rust al 7-16.  Merwede/Multiplaat was de baas in Middelburg en dat voelde ook de tegenstander. Halverwege de tweede helft stond het al 8-21 en werd bijna de overwinning al gevierd. Met nog acht minuten te gaan stond het 10-23. en konden ook de reserves speelminuten maken.
De afgetekende 13-23 overwinning was er eentje om door een ringetje te halen en het vlaggeschip heeft nogmaals laten zien dat men zeer zeker in deze klasse thuishoort.
De handhaving in de eerste klasse, die vanaf nu een feit is, werd eigenlijk onnodig lang uitgesteld. De zeer jonge, onervaren nieuwe ploeg heeft duidelijk groei laten zien.
En de vereniging is trots op de gehele, zeer jonge selectie want ook het tweede won weer en heeft nu al 16 punten na vorig jaar gepromoveerd te zijn. Dus met ”1” en ”2” zijn de doelstellingen behaald.
Volgende week de laatste wedstrijden in deze zaalcompetitie, om 17:15 uur speelt het vlaggenschip dan tegen Movado uit Dordrecht en daarvoor speelt het tweede om 15:50 uur tegen tegen TOP uit Arnemuiden.