6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeSportDoor Water Fit begint tweede seizoenshelft sterk

Door Water Fit begint tweede seizoenshelft sterk

SLIEDRECHT – Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom het laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie in Sliedrecht. Hoe hoog DWF eindigt, wordt maandag bekend gemaakt door de KNZB. In totaal zijn er twintig persoonlijke records (PR) en zes medailles behaald.

De wedstrijd begon met twee estafettes. Voor de heren de 4x50m wisselslag estafette met als startzwemmer Silas van Bekkum op de rugcrawl, John van Heteren op de schoolslag, Bob Hogendoorn op de vlinderslag en Jolan Huisman op de borstcrawl.

De herenploeg finishte op de derde plaats. Voor de dames de 4x50m vrije slag estafette, Puck Hogendoorn, Vera van Houwelingen, Liz Bijkerk en Sanne Nederveen, finishte op de eerste plaats. Liz Bijkerk en Sharon Voorsluijs zwommen de 100m vrije slag. Liz zwom snel en behaalde een bronzen medaille.

Sharon verbeterde haar tijd met ruim twee seconden. Sharon zwom deze wedstrijd voor het eerst de lange afstand 400m wisselslag, dit is 100m vlinderslag, 100m rugcrawl, 100m schoolslag en 100m borstcrawl.

Ze zwom een mooie tijd van 7:23.50. Ze opende snel en zwom een PR op de 100m vlinderslag met één seconde. Jolan Huisman, Danique Hoogendorp en Lynn Vermeulen zwommen de meeste PR’s deze wedstrijd. Ze zwommen allemaal drie PR’s.

Jolan zwom drie afstanden. Hij zwom op zowel de 100m vrije slag als de 50m rugcrawl een PR van één seconde. De 100m wisselslag verbeterde hij zijn tijd met twee seconden. Danique en Lynn zwommen allebei de 100m vrije slag en de 200m wisselslag.

Op de vrije slag zwom Danique een PR op haar 50m tussentijd van een tweeënzeventig honderdsten en haar eindtijd een PR van twintig honderdsten. De wisselslag zwom ze voor het eerst in een mooie tijd van 3:39.11. Ze verbeterde haar tussentijd op de 50m vlinderslag met twee seconden.

Lynn zwom op de vrije slag een PR van vijf seconden. De wisselslag opende ze snel en verbeterde haar tussentijd van de 50m vlinderslag met twee seconden en haar eindtijd verbeterde ze met vijf seconden.

De grootste PR zwom Marcus Mallegrom op de tussentijd van de 200m wisselslag. Hij opende deze afstand zo snel dat hij zijn tussentijd op de 50m vlinderslag verbeterde met tien seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met een gemengd 8x50m vrije slag estafette. Vanuit iedere leeftijdscategorie zwemt er een jongen en een meisje. De estafetteploeg bestaande uit, Marcus Mallegrom, Anne-Lotte de Vreede, Kenji Bor, Dena Ambachtsheer, Thijs Militie, Liz Bijkerk, Bob Hogendoorn en Sanne Nederveen, finishte als derde.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Kenji Bor (3e), Bob Hogendoorn (1e, 2x 3e) en Sanne Nederveen (3e). Er zijn PR’s gezwommen door Dena Ambachtsheer (1x), Kenji Bor (1x), Faye van Es (1x), Javaeney Haksteen (1x), Thijs Militie (1x), Sanne Nederveen (2x) en Anne-Lotte de Vreede (1x).

Volgende week zaterdag wordt het vierde deel van de vriendschappelijke Meerkamp gezwommen in het 50m bad van Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie