back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeAgendaOntdek de schatten van het verleden

Ontdek de schatten van het verleden

SLIEDRECHT – Met trots kondigt het Sliedrechts Museum de opening aan van de nieuwe tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’. Deze tentoonstelling die duurt van 20 januari t/m 2 maart 2024 biedt bezoekers een zeldzame kans om een glimp op te vangen van unieke objecten die normaal gesproken veilig opgeborgen zijn in het depot van het museum en niet voor het publiek zichtbaar zijn.

Bekijk de fascinerende wereld van Sliedrechts kunstenaar en lijstenmaker Hokken zoals zijn bijzondere machine waarmee lijsten werden gesneden, een zeer oude verfspuit en natuurlijk enkele prachtige schilderijen van de kunstenaar. Ook uit de collectie: een oude houten wasmachine. Eén van de eerste wasmachines met een elektrisch aangedreven houten trommel. Of wat te denken van de bijzondere letterbak van drukkerij Van Wijngaarden met cliché’s (drukvormen) van onder andere Sliedrechtse ondernemingen.

Met zorg en aandacht heeft het museum een selectie gemaakt van fascinerende en vaak onbekende objecten uit verschillende periodes van de geschiedenis. Van oude gereedschappen tot bijzondere voorwerpen, elk stuk vertelt een verhaal uit het verleden.

Bert Gort, vrijwilliger bij het Sliedrechts Museum en verantwoordelijk voor de inrichting van tentoonstellingen: ‘Bij de zoektocht naar unieke voorwerpen kwamen we soms pareltjes tegen. We hopen dat het de nieuwsgierigheid van mensen prikkelt. Het is zeker een bezoek aan het museum waard!’.

Het Sliedrechts Museum is gelegen aan de Kerkbuurt 99-101. Openingstijden zijn woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00-17:00 uur. Toegangsprijzen: €2 voor volwassenen, €1 voor kinderen en voor houders van een museumjaarkaart. Voor groepsbezoeken kunnen aparte afspraken worden gemaakt.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie