14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVNooit te oud om te winnen/Oud en jong winnen samen bij Door...

Nooit te oud om te winnen/Oud en jong winnen samen bij Door Water Fit

GORINCHEM/SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag 10 december stond het tweede deel van de vriendschappelijke vierkamp op de kalender. Met een volledige ploeg stond Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) langs het bad. Er kan met trots teruggekeken worden naar de wedstrijd. In totaal zijn er 17 persoonlijke records (PR) gezwommen en 18 medailles behaald.

Als eerst mochten de heren de 4x100m wisselslag estafette zwemmen. Deze werd gestart met rugcrawl door Luc Veul. Gevolgd door Nick Hogendoorn met schoolslag en maakte een voorsprong. De derde zwemmer was Silas van Bekkum. Hij wist met zijn vlinderslag de voorsprong uit te breiden. De estafette werd afgesloten door Jan-Paul Mosterdijk met de borstcrawl. Het herenteam wist met ruim 30 seconden voorsprong te finishen van de nummer twee. Vervolgens waren er twee damesploegen die van start mochten op de 4x100m vrije slag. Damesploeg één bestaande uit Sanne Nederveen, Liz Bijkerk, Puck Hogendoorn en Lisa Nederveen kwamen als eerste aan met 10 seconden voorsprong. Damesploeg twee bestaande uit Sofie van Vliet, Sharon Voorsluijs, Amy Ambachtsheer en Vera van Houwelingen waren helaas net niet snel genoeg voor een medailleplaats.

Anne-Lotte de Vreede en Chantal Voorsluijs zwommen twee afstanden. Op 50m vlinderslag heeft Anne-Lotte haar tijd verbeterd met 2 seconden. Chantal wist haar tijd te verbeteren met een halve seconde. Op 100m vrije slag wisten ze allebei nog een PR te zwemmen. Anne-Lotte wist hierbij haar tijd te verbeteren met een halve seconden, maar was zo snel dat ze ook haar tussentijd van 50m met een halve seconde verbeterde. Chantal heeft de afstand met ruim 6 seconden sneller gezwommen dan haar oude tijd. Zus Sharon Voorsluijs heeft ook laten zien dat ze watersnel is. Op de 100m vlinderslag heeft ze snel gezwommen en hier als derde aangetikt en een bronzen medaille behaald.

Dena Ambachtsheer laat een stijgende lijn zien. Zo heeft ze op haar 50m schoolslag laten zien dat ze met een halve seconde sneller is geworden. Haar 200m vrije slag heeft ze een grote vooruitgang laten zien. Haar oude tijd heeft ze verbeterd met ruim 6 seconden. Haar zus Amy Ambachtsheer laat ook verbetering zien. Ze heeft op de 100m schoolslag een mooie PR gezwommen van 2 seconden en hierbij een bronzen medaille behaald.

Nooit te oud om te winnen Later in de wedstrijd verschenen de heren aan de startblokken. Als eerste mochten ze de 50m schoolslag zwemmen. Nick Hogendoorn finishte met 2 seconden voorsprong als eerste en heeft een gouden medaille behaald. Daarnaast wist Jan Willem Nederveen (56 jaar) ook snel te zwemmen en heeft hier een bronzen medaille behaald. Hier bleef het niet bij. De 100m wisselslag was de tweede afstand voor de heren. Hierbij heeft Silas van Bekkum zich van zijn beste kant laten zien. Hij wist zijn tijd te verbeteren met 2 seconden en dit was genoeg voor een gouden medaille. Ook hier heeft Jan Willem Nederveen laten zien nog steeds snel genoeg te zijn en heeft een tweede bronzen medaille behaald.

Verder zijn er medailles voor Liz Bijkerk (3e), Puck Hogendoorn (1e, 2e), Vera van Houwelingen (3e), Thijs Militie (2x3e), Lisa Nederveen (1e, 2e), Sanne Nederveen (2e), Guus van Wingerden (2x 2e) en Roos van Wingerden (2e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (1x), Faye van Es (2x), Puck Hogendoorn (2x), Myrthe de Lange (1x), Thijs Militie (2x), Guus van Wingerden (1x) en Roos van Wingerden (1x).

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie