6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsNieuwbouwprojecten - Podium

Nieuwbouwprojecten – Podium

H’VELD-G’DAM – De Gemeente Hardinxveld-Giessendam is prachtig mooi gelegen aan de Boven en Beneden Merwede. Veel bewoners wonen echter achter de snelweg en de dijk, in de Alblasserwaard. Een klein deel van de inwoners woont direct aan de rivier.

Bij de ontwikkeling van het terrein van de IJzergieterij tot woongebied heeft de gemeente daarom ingezet op het aanleggen van een ‘plein’ aan de rivier voor alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam. We hebben het de werktitel ‘Podium’ gegeven.

Waarom
Bewoners van Hardinxveld-Giessendam moeten elkaar op deze mooie plek – waar ook het stuk dijk voor de IJzergieterij onderdeel van uitmaakt – kunnen ontmoeten en genieten van het uitzicht op de rivier. Als onderdeel van een ommetje of fietstochtje of gewoon als bestemming om wat tijd aangenaam door te brengen. De insteek is om er één van de ‘visitekaartjes’ van Hardinxveld-Giessendam van te maken.

Artist impresion van podium IJzergieterij van boven bekeken. Podium ligt aan de rivier. Daarachter ligt woonwijk de Ijzergieterij

Wanneer
De bedoeling is om de aanleg van het Podium eind kwartaal 2 van 2024 te starten en op te leveren voor het einde van dat jaar.

Waar
Het Podium maakt onderdeel uit van het project IJzergieterij en ligt tussen de Rivierdijk en de Merwede, in het westen van de gemeente. Het Podium is ongeveer 60 bij 40 meter groot (iets groter dan een half voetbalveld) en ligt tussen de nieuwe appartementengebouwen en de dijk. De dijk voor de IJzergieterij loopt vanaf het fietspad langs de A15 naar de Nieuweweg, dit stuk is ongeveer 800 meter lang.

Plankaart Podium

Participatie: denk mee!
Om mee te denken over de invulling van het Podium, roepen we de hulp in van alle Hardinxveld-Giessendammers om wensen en ideeën aan te dragen. Vooral veel groen? Een fijne stek om te vissen of moet je er ook een ijsje kunnen eten of wat drinken? Rust en ruimte of af en toe een activiteit, zoals een koor of kunstmarkt. Speelgelegenheid voor kinderen? Een jeu de boules-baan? Zonneweide? Of toch iets heel anders… Doe mee en stuur ons jouw wensen en ideeën. Dat kan via een online vragenlijst. Meedoen kan tot en met vrijdag 1 maart 2024.

Betrokken partijen: Gebroeders Blokland, Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat en de Gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het bestemmingsplan IJzergieterij is onherroepelijk geworden en is te vinden op: ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u vragen over dit project? Vul dan het contactformulier Bouwen en verbouwen in of neem contact op met het projectsecretariaat: projectsecretariaat@hardinxveld-giessendam.nl

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie